Миколаїв, увага! Почастішали випадки шахрайства з використанням підробних рішень Ленінського райсуду


09:0031.05.2023

Ленінський районний суд м. Миколаєва повідомляє про підроблення невідомими особами рішень суду та намагання шахрайским шляхом заволодіти грошовими коштами осіб, які притягуються до адміністративної відповідальності.

Така інформація оприлюднена на сайті Ленінського райсуду м.Миколаєва, передає Інше ТВ.

«Трапилися непоодинокі випадки отримання суддями Ленінського районного суду м. Миколаєва інформації про виготовлення підробних рішень, які ухвалені від їх імені, якими закриваються справи про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного/наркотичного сп’яніння або відмову від проходження відповідного медичного огляду, у передбаченому законом порядку.

Зловмисники оцінюють свої послуги та просять перерахувати довірливих громадян по 500 дол. США (19 000 грн.).

Вказані дії зловмисників дискредитують, як правосуддя в цілому, так і репутацію окремих суддів, можуть зашкодити авторитету правосуддя.

Не менш важливим є і те, що об’ектом посягання зловмисників є громадяни України, які притягуються до адміністративної відповідальності. Так, останні, потрапивши на гачок зловмисників, замість того, щоб відстоюваюти свої права перед судом, намагаються “вирішити” своє питання більш легким шляхом та опиняються ще у більш невігідному становищі, оскільки у разі прийняття судом протилежного рішення останні повинні будуть сплачувати ще і немалий штраф — в сумі 17 000 грн.

Зловмисники, виходячи на контакт із жертвою, намагаються отримати від неї первинні документи (протокол у справі про адміністративне правопорушення) для складання судового рішення із повним зазначенням всіх анкетних данних правопорушника. Останні навіть скріплюють його гербовою печаткою, але не суду, а Державної судової адміністрації в Миколаївській області.

В зв’язку з цим Ленінський районний суд м. Миколаєва наголошує на тому, що рішення суду можуть бути отримані громадянами або їх представниками безпосередньо у суді, після його ухвалення суддею та після подання відповідної заяви. Суд наголошує на тому, що рішення або їх проєкти не можуть надсилатися через мессенджери або інші застосунки.

Інформацію про усі справи, які розглядаються у будь-якому суді, громадяни можуть отримати на офіційному сайті «Судова влада», на сайті відповідного суду або у підсистемі «Електронний суд».

Крім того, дійсність рішення, після його ухвалення судом, можна перевірити в Єдиному державному реєстрі судових рішень», – йдеться в повідомленні суду.

Як повідомляло Інше ТВ, Псевдобанкір та фейкове оголошення про продаж товару: ще двоє мешканців Миколаївщини віддали шахраям понад 55 тис.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube