Миколаїв, увага: у кожного є можливість взяти участь у презентації проєкту міської регенерації KORABEL KULTURAL PARK – зруйнованого росіянами ПК «Корабельний» (ЕСКІЗИ)


16:1630.05.2023

Команда Агенції розвитку Миколаєва запрошує активну спільноту в Миколаєві та тих, хто зараз перебуває поза межами міста, взяти участь у дискусії в рамках онлайн-презентації «KORABEL KULTURAL PARK – проєкт міської регенерації в Миколаєві» з Оленою Гординською, архітекторкою, співавторкою проєкту, та Євгеном Поляковим, заступником директора Департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міської ради.

Захід відбудеться 6 червня, у вівторок, о 18:00 за київським часом на платформі Zoom. Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://bit.ly/korabel_mykolaiv.

Про це повідомили в Миколаївській міській раді, передає Інше ТВ.

Під час заходу Олена Гординська презентує проєкт переосмислення використання території Миколаївського міського палацу культури «Корабельний» у Корабельному районі, будівля якого була зруйнована у липні 2022 року в результаті ворожого обстрілу.

Проєкт міської регенерації KORABEL KULTURAL PARK (арх. Олена Гординська та архітектурне бюро Altereco) у 2023 році став одним із переможців італійського конкурсу #DesignForPeace в Римі.

Євген Поляков розкаже про стратегічне планування майбутнього міста Миколаєва разом з партнерами з ЄЕК ООН, Італії та Данії. А також про локальні проектні пропозиції і пошук рішень з відбудови об’єктів районного значення.

Посилання на подію у Facebook: https://www.facebook.com/events/639324184333685/

Довідка:

KORABEL KULTURAL PARK – це проєкт міської регенерації, який дасть нове життя багатофункціональному міському парку в місті Миколаєві в Україні.

KORABEL українською мовою означає «корабель», що відноситься до портової історії регіону та водночас образ простору єдності, безпечного, але рухливого та природного, що тяжіє до свого розвитку та світлого майбутнього.

КОРАБЕЛЬНИЙ — так називався старий Миколаївський будинок культури, пов’язаний із портом та комерційною ідентичністю самого міста та району, де будинок був розташований.

KORABEL KULTURAL PARK виконуватиме генеративну функцію не лише в просторовому плані, а й в культурному розвитку в рамках ПРОАКТИВНОГО бачення реконструкції міста Миколаєва. Проєкт спрямований не на реконструкцію того, що було зруйновано бомбардуванням, а на сучасне переосмислення всієї території площею близько 12 000 кв.м., на якій розташовувався будинок культури «Корабельний».

Функції та потреби громади були визначені в інтерв’ю з миколаївськими працівниками культури. Громада має намір заново розпочати та перепроєктувати майбутнє свого міста, як матеріальну та і нематеріальну його частину.

KORABEL KULTURAL PARK буде комплексом, який поєднує природу, культуру, мистецтво та соціальні інновації, які беруть натхнення від європейського прикладу, де «відчуття миру» проходить через наратив самого міста та його середовища.

Підхід до реконструкції будинку культури не матиме земельних обмежень, а залучатиме, з огляду на міські соціальні інновації, увесь мікрорайон, де він розташований, намагаючись розробити масштабовану модель розвитку.

Місця проєкту КУЛЬТУРНОГО ПАРКУ KORABEL представляють у собі модулі та інструменти з різноманітними функціями, які існують на всій території та дозволяють насолоджуватися просторами та діяльністю, здатними співіснувати один з одним та задовольняти потреби всіх поколінь.

KORABEL KULTURAL PARK міг би стати генеруючою моделлю в рамках створення генерального плану Миколаєва, який передбачає тісну співпрацю команди One Works, Фонду Нормана Фостера та міської влади Миколаєва з робочою групою ЄЕК ООН у п’яти тематичних макросферах, які є основою для аналізу та визначення стратегій, якими керуватиметься розробка нового генерального плану міста: транспортні та інфраструктурні зв’язки, екологія та водна інфраструктура, інновації, соціальне житло, промисловий та виробничий розвиток.

Спільно з командою One Works автори проєкту спробують впровадити свою пропозицію в розробку генерального плану міста Миколаєва, щоб зробити проєктні дії більш ефективними та органічними, зробивши KORABEL KULTURAL PARK ефективним як з точки зору містобудування, так і з точки зору інноваційної моделі управління.

Як повідомляло Інше ТВ, 5 липня 2022 року росіяни знищили ПК «Корабельний» у Миколаєві ракетною атакою (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube