На Миколаївщині запустили першу чергу Тилігульської ВЕС (ФОТО)


16:0222.05.2023

В Миколаївській області введена в експлуатацію перша черга Тилігульської ВЕС.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомила голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Ганна Замазєєва, передає Інше ТВ.

«19 вітрових турбін = 390 млн. кВт/год електроенергії на рік = забезпечення енергією 200 000 домогосподарств = мінус 400 000 тонн викидів CO2 на на рік. Це результат запуску лише першої черги Тилігульська ВЕС потужністю в 114 МВт», – написала Ганна Замазєєва.

Вона пригадала, що два роки тому, будучи головою Миколаївської обласної ради, особисто брала участь в укладанні меморандуму про старт проєкту і соціально-економічний розвиток регіону, і підкреслила, що 13 з запущених 19 вітрогенераторів були встановлені під час воєнного стану після вторгнення росії.

«В майбутньому, після того, як будуть добудовані усі 4 заплановані черги Тилігульська ВЕС, Україна, окрім електрогенерації, отримає скорочення викидів CO2 на 1,7 млн тонн на рік», – зауважила голова Держенегоефективності.

Як повідомляло Інше ТВ, Група ДТЕК Ріната Ахметова, яка у 2022 році призупинила реалізацію проекту, вирішила до кінця весни запустити першу чергу Тилігульської вітрової електростанції потужністю 114 МВт на півдні Миколаївської області.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube