За тиждень відбудеться аукціон з приватизації Дослідного заводу в Миколаєві разом з базою відпочинку в Коблево (ФОТО)


16:1918.05.2023

Як повідомляло Інше ТВ, на 25 травня запланований аукціон з продажу найбільшого об’єкту малої приватизації за останні роки – єдиного майнового комплексу ДП «Дослідний завод Інституту імпульсних процесів і технологій Національної академії наук України» разом з базою відпочинку в Коблево «Наука».

Сьогодні, 18 травня, на об’єкті побував заступник начальника Регіонального відділення ФДМУ по Одеській і Миколаївській областях Олег Сокол, передає Інше ТВ.

Як нагадав Олег Сокол, до складу об’єкту приватизації входять дві локації – дослідний завод (м. Миколаїв, вул. Чкалова, 197, земельна ділянка площею 1,68 га) та база відпочинку «Наука» (Миколаївський р-н, с. Коблеве, пр. Курортний, 50-В, земельні ділянки площею 1,4 га). За кожною адресою наявні великі об’єкти нерухомості, що мають можливість забезпечити діяльність за функціональним призначенням. Наприклад, у складі дослідного заводу – головний виробничий корпус площею 5487,4 кв.м. та заводоуправління площею 504,9 кв.м., а на базі відпочинку – спальний літній корпус площею 1150,9 кв.м. та Їдальня площею 485,9 кв.м.

Також О.Сокол озвучив умови продажу.

Покупець єдиного майнового комплексу зобов’язаний забезпечити:

– погашення протягом трьох місяців боргів із заробітної плати у розмірі, що складеться на дату переходу права власності на об’єкт приватизації;

– погашення протягом шести місяців боргів перед бюджетом у розмірі, що складеться на дату переходу права власності на об’єкт приватизації;

– недопущення звільнення працівників з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу протягом шести місяців від дати переходу права власності.

Крім цього, покупець зобов’язаний отримати дозвіл Антимонопольного комітету України на безпосереднє або опосередковане придбання у власність активів у вигляді єдиного майнового комплексу, вжити заходи з припинення юридичної особи, а також покупець стає правонаступником всіх майнових прав і обов’язків підприємства.

У РО ФДМУ по Одеській і Миколаївській областях сподіваються, що бажаючі на цей об’єкт знайдуться.

Як повідомляло Інше ТВ, цей лот був проданий рік тому, напередодні повномасштабного російського вторгнення, в лютому 2022 року, за 23,6 млн.грн. (без ПДВ). Стартова ціна лоту була 19,7 млн.грн. Тоді голова РО ФДМУ по Одеській та Миколаївській областям Олександр Славський назвав це найбільшою приватизацією на Миколаївщині за останні 3 роки.

В березні цього року цей об’єкт знов був виставлений на аукціон, який планувався на 20 квітня, за стартовою ціною 9 млн. 883,5 тис.грн. (без ПДВ). Однак аукціон було відмінено, а стартова ціна «повернулась» до початкової – 19 млн. 790 тис.грн. (без ПДВ).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube