За останніх півтори місяці на Миколаївщині всього 2 релігійних громади перейшли з УПЦ МП до ПЦУ (ІНФОГРАФІКА)


16:2513.05.2023

За останніх півтори місяця (з 14 березня до 1 травня) конфесійну приналежність в Україні змінили 70 громад, які раніше належали до УПЦ МП.

На Миколаївщині перехід здійснили всього дві парафії, і це один з найнижчих результатів.

Про це йдеться в огляді «Еспресо».

Зокрема, як йдеться в огляді, найактивніше переходи здійснювали парафії Хмельницької області – 25 громад. По 11 парафій покинули московський патріархат у Київській та Житомирській областях, 9 – на Вінниччині.

Менш активно переходили громади на Львівщині, Чернігівщині та Буковині – у кожній з них по три. По дві парафії покинули УПЦ МП у Миколаївській та Черкаській областях, по одній – на Волині, Прикарпатті та Кіровоградщині. В інших регіонах переходів зафіксовано не було. До прикладу, якщо Київська область серед лідерів за переходами в квітні, то в самому Києві за півтори місяця жодна парафія московський патріархат не покинула.

Загалом, після надання Томосу Православній церкві України про свій перехід від московського патріархату до ПЦУ заявили 1370 громад. Найбільше громад покинуло УПЦ МП на Хмельниччині – 285. Трохи менше, а саме 200 парафій, змінили проросійську конфесію на Православну церкву на Волині. Більше сотні громад змінили конфесійну приналежність в Вінницькій (166), Київській (164) та Житомирській (142) областях.  

На Миколаївщині до ПЦУ перейшло всього 8 парафій з 286, які належать до УПЦ МП.

За останніх півтори місяці на Миколаївщині всього 2 релігійних громади перейшли з УПЦ МП до ПЦУ (ІНФОГРАФІКА) 1
За останніх півтори місяці на Миколаївщині всього 2 релігійних громади перейшли з УПЦ МП до ПЦУ (ІНФОГРАФІКА) 3

Як повідомляло Інше ТВ, тиждень тому на Миколаївщині, у с.Сирове, релігійна громада перейшла від московських попів до ПЦУ – без настоятеля (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube