Мережа АЗС на Миколаївщині збувала перевізникам і фермерам неякісне пальне: у ході обшуків вилучено понад 30 тонн нафтопродуктів (ФОТО, ВІДЕО)


07:3312.05.2023

10 травня слідчі (детективи) слідчого управління, оперативники управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області за процесуального керівництва з обласною прокуратурою викрили угруповання зловмисників, які налагодили схему з продажу нафтопродуктів під виглядом пального через одну з мереж автозаправних станцій на Миколаївщині.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Правоохоронці провели більше 20 одночасних санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, місцезнаходження неякісного пального та АЗС. У ході слідчих дій вилучили більше 30 тонн нафтопродуктів, вантажні автомобілі, гроші в іноземній та національній валюті на загальну суму понад 1,5 млн грн та інші докази причетності до злочинної діяльності.

Налагодив незаконний продаж пального миколаївець – директор мережі автозаправних станцій, залучивши до злочинної діяльності ще спільників. Нафтопродукти фігуранти реалізовували виключно за готівку через власні автозаправні станції, а також збували перевізникам та фермерським господарствам на території Миколаївської області.

Нині за вказаним фактом триває розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 364-1 Кримінального кодексу України «Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми» та ст. 204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Після проведення відповідних експертиз за погодженням з Миколаївською обласною прокуратурою вирішуватиметься питання про оголошення підозри усім фігурантам угруповання.

Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення злочину.

Триває слідство.

Як повідомляло Інше ТВ, кілька днів тому працівники ДБР викрили розгалужену мережу АЗС, яка торгувала контрафактним пальним на території Миколаївської області. У ході обшуків на АЗС працівники ДБР вилучили 100 тонн пального, орієнтовною вартістю мільйони гривень та документацію, що підтверджує протиправну діяльність. Походження пального встановлюється.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube