Надходження до бюджету – це вчасна допомога ЗСУ і додатковий ресурс на відбудову, – Ігор Кузьмін


12:1908.05.2023

У січні – квітні 2023 року місцеві бюджети отримали майже 3,8 млрд. грн. податкових платежів, додатково забезпечено понад один мільярд гривень. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ігор Кузьмін.

Зокрема, за 4 місяці поточного року до місцевих скарбниць надійшло майже 3 млрд. грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 931,9 млн. грн. більше, ніж у аналогічному періоді 2022 року, єдиного податку з юридичних та фізичних осіб надійшло 490 млн. грн., плати за землю – 177,7 млн гривень.

Крім того, місцеві бюджети поповнились завдяки сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у сумі 43,2 млн. грн, акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 42,6 млн. грн, рентної плати за спеціальне використання води, надр та лісових ресурсів – 10 млн. грн, плати за ліцензії – 6,8 млн грн, екологічного податку – 1,9 млн. гривень.

«Забезпечення надходжень до бюджету – це вчасна допомога Збройним Силам України, фінансове зміцнення місцевих громад, суттєвий додатковий ресурс, який місцева влада може використати на відбудову та розвиток регіону, а також вирішити багато інших  важливих питань», – зазначив Ігор Кузьмін.

Фахівці Головного управління ДПС у Миколаївській області докладають максимум зусиль для проведення ефективних заходів з легалізації «тіньових» зарплат та зайнятості населення, а також проводять активну роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо важливості сплати податків до бюджету, наголошує Головне управління ДПС у Миколаївській області.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube