У Миколаєві патрульні виявили чергового п’яного водія: спочатку він намагався втекти, а потім пропонував хабар у 20 тис.грн.


15:4903.05.2023

Вчора, 2 травня, близько 14-ї години патрульні помітили автомобіль Kia на вулиці Пограничній, який порушив ПДР – перевищив дозволену швидкість.

Водій проігнорував вимогу інспекторів про зупинку та намагався втекти, але марно.

Про це повідомили в УПП в Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Горе-керманича зупинили на вулиці 1-а Лінія. Спілкуючись з водієм, патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння у встановленому законом порядку в медичній установі, на що останній погодився. Результат тесту становив 2,26 проміле, що в 11 разів перевищує допустиму норму.

Тоді ж чоловік, щоб уникнути адміністративної відповідальності, неодноразово пропонував патрульним неправомірну вигоду у розмірі 20 тисяч гривень. Громадянина попередили про кримінальну відповідальність за його дії, але чоловік попередження проігнорував, тож патрульні викликали на місце події слідчих, а також склали на водія адміністративні матеріали, а саме: протоколи за ч. 1 ст. 122-2 (Невиконання водієм вимоги про зупинку) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння) КУпАП.

Пам’ятайте, що за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція неправомірної вигоди) ККУ передбачена кримінальна відповідальність — штраф від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Візьміть до уваги, навіть натяк на пропозицію неправомірної вигоди може розцінюватися патрульним, як спроба дати хабар.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві громадяни не дали поїхати з місця ДТП п’яній водійці (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube