Родичі полонених оркестрантів 36-ї бригади зустрілись з силовиками і омбудсменом


19:4801.05.2023

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами полонених оркестрантів 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. 

На запитання близьких відповіли представники Координаційного штабу, Національної поліції, Служби безпеки України та Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, повідомляє Штаб в Телеграм. 

– Обговорили стан здоров’я наших Захисників і Захисниць у полоні. Багато людей вже понад рік у неволі без належної медичної допомоги. Україна робить усе, щоб повернути їх додому та змусити країну-агресорку гарантувати необхідні умови утримання. Але це, на жаль, залежить не лише від України. 

Представник Штабу уточнив, що під час евакуації з Маріуполя Міжнародний комітет Червоного Хреста анкетував наших оборонців, але росія не підтвердила полон багатьох офіційно. Проте для міжнародної спільноти анкетування МКЧХ є доказом поневолення наших людей і порушення домовленостей про їхнє звільнення. 

Рідних також цікавило, чи можна зробити повторний відбір ДНК-зразка.

«Інколи буває неякісний перший відбір ДНК. Але такі випадки поодинокі», – зазначив представник поліції. 

Також із представником Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини рідні обміркували, як підняти на міжнародному рівні проблему катувань та неналежних умов утримання наших бранців у росії.

Нагадаємо, серед звільнених звільнених 26 квітня з полону – чотири миколаївських морпіхи, які обороняли Маріуполь.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube