Миколаївська міськрада просить ДСАУ нарешті декомунізувати Ленінський райсуд


18:0627.04.2023

Сьогодні, 27 квітня, на сесії Миколаївської міськради депутати підтримали Звернення до Державної судової адміністрації України щодо перейменування Ленінського райсуду м.Миколаєва.

Про це передає Інше ТВ.

Ініціатором Звернення став депутат міськради Максим Коваленко.

В своєму Зверненні депутати міськради нагадують, що у 2015 році назва Ленінського району міста Миколаєва підпала під закон про «декомунізацію» в Україні, а саме Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», і 19 лютого 2016 року розпорядженням Миколаївського міського голови «Ленінський» район було перейменовано на «Інгульський» район міста Миколаєва.

Однак назва суду залишилась такою, як і була.

«Ми, депутати Миколаївської міської ради VIII скликання, закликаємо Державну судову адміністрацію України розглянути питання щодо вжиття заходів в установленому законодавством порядку з метою перейменування Ленінського районного суду м. Миколаєва в Інгульський районний суд м. Миколаєва (згідно з назвою району м. Миколаєва), таким чином виконати Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»», – мовиться у Зверненні.

36 депутатів одноголосно підтримали Звернення.

Як повідомляло Інше ТВ, Замість декомунізації буде деколонізація. Що передбачає новий закон



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube