Сьогодні Миколаївському зоопарку виповнюється 122 роки


11:4126.04.2023

Офіційною датою заснування Миколаївського зоопарку вважається 26 квітня 1901 року. Саме в цей день засновник зоопарку Микола Леонтович вирішив відкрити свою колекцію для всіх бажаючих її побачити.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Миколаївського зоопарку, передає Інше ТВ.

На сьогоднішній день Миколаївський зоопарк – це один із найстаріших зоопарків України. Він має найбільшу колекцію диких тварин серед зоопарків України. Вона налічує близько 434 види і 3267 особини.

Миколаївський зоопарк вже втретє «бачить» війну за роки свого існування. Минулий 2022 рік став одним з найскладніших та найтривожніших років у його історії. 8 російських ракет впали на територію Миколаївського зоопарку. Але завдяки великій та наполегливої праці колективу зоопарк та тварини вижили.

«Миколаївський зоопарк вдячний всім, хто з перших днів війни надавав допомогу, небайдужим мешканцям міста, волонтерам, нашим друзям із зоопарків Європи. Дякуємо ЄАЗА (Європейська асоціація зоопарків та акваріумів) за велику фінансову підтримку і нашого зоопарку, і зоопарків України. Вдячні зоопаркам Польщі, Чехії, Німеччини, Естонії за допомогу кормами та ветеринарними препаратами. А ще – велика подяка жителям Землі за фінансову підтримку зоопарку та придбання квитків онлайн на нашому сайті. Не дивлячись на важкі часи, які переживає наша країна сьогодні, Миколаївський зоопарк активно працює та приймає відвідувачів», – зокрема, йдеться в повідомленні Миколаївського зоопарку.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаївському зоопарку з’явиться бетонне укриття для відвідувачів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube