На Миколаївщині відновлено 82% енергетичної інфраструктури, пошкодженої російськими обстрілами, – Держенергонагляд


13:4325.04.2023

Від початку повномасштабного російського вторгнення війни в Миколаївській області було пошкоджено понад тисячу об’єктів електричних мереж.

Наразі відновлено понад 82% об’єктів, які включено за тимчасовими схемами, та поновлено електропостачання близько 60 тисячам споживачів.

Про це повідомляють в Держенергонагляді України, передає Інше ТВ.

Представники Управління Держенергонагляду у Миколаївській області здійснили моніторинг низки підстанцій щодо контролю забезпечення оператора систем розподілу (ОСР) фізичного захисту від уражень внаслідок ворожих обстрілів важливих об’єктів розподільчих мереж, під час яких зауважень виявлено не було.

Крім того, на виконання вимог Тимчасового порядку дій операторів систем розподілу з відновлення електропостачання населених пунктів, знеструмлених через пошкодження об’єктів електричних мереж або їх складових внаслідок бойових дій, у період дії в Україні воєнного стану, спеціалісти територіального органу Держенергонагляду спільно з представниками ОСР оглянули 174 пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових. Відповідні дефектні акти складено.

Попри надскладну ситуацію в регіоні з енергетикою та теплопостачанням, опалювальний сезон в обласному центрі розпочався вчасно та пройшов без суттєвих відключень. Наразі в місті опалювальний період завершено і вже триває підготовка до прийдешнього опалювального періоду 2023-2024 років, зауважили в Держенергонагляді України за наслідками моніторингу.

Як повідомляло Інше ТВ, на початку квітня АТ «Миколаївобленерго» отримало шість трансформаторів потужністю від 160 кВа до 630 кВа від благодійників.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube