Миколаїв відвідав єврокомісар із кризового управління Янез Ленарчич: привіз генератори для «Миколаївводоканалу» і техніку для рятувальників (ФОТО)


17:2421.04.2023

Сьогодні, 21 квітня, до Миколаєва з робочим візитом прибув єврокомісар із кризового управління Янез Ленарчич.

Мета візиту – ознайомлення з наслідками обстрілів цивільної та критичної інфраструктури Миколаєва, надання гуманітарної допомоги.

Про це повідомляється на сайті Миколаївської міськради, передає Інше ТВ.

З поважним гостем зустрілися перший заступник міського голови Віталій Луков, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай, директор МКП «Миколаїввводоканал» Бори Дуденко.

Пан Янез Леранчич відвідав одну з міських лікарень. Цей заклад неодноразово був обстріляний окупантами та зазнав пошкоджень.  Лікарня надає ургентну медичну допомогу та обслуговує значну кількість  містян. Минулого року ЄС в якості гуманітарної допомоги передав потужний генератор, який живитиме заклад у разі відключення електроенергії. Така підтримка є дуже важливою для міста.

Високому гостю розповіли, як в нинішніх умовах працює заклад, та показали бомбосховище, де можуть укритися пацієнти, медики і містяни, які проживають неподалік.

Також єврокомісар відвідав один з об’єктів «Миколаївводоканалу». Борис Дуденко розповів, що інфраструктура підприємства дуже сильно постраждала внаслідок обсрілів. Зокрема, окупанти зруйнували магістральний водопровід, через що місто залишилось без централізованого постачання питної води. Численних обстрілів зазнали й інші об’єкти  підприємства.

У рамках підтримки України ЄС передав «Миколаївводоканалу» два генератори. Нещодавно обладнання було доставлено в місто. Як зазначив Борис Дуденко, його встановлять на насосній станції, яка обслуговує десятки тисяч містян, та на очисних спорудах каналізації. Нашому гостю також показали, як виглядають водопровідні труби після впливу солоної води.

Крім того, від Європейського Союзу миколаївські рятувальники отримали спецтехніку. Пану Янез Ленарчичу розповіли, як її використовують під час виконання аварійно-рятувальних робіт.

Як повідомляло Інше ТВ, В рамках Конгресу місцевих та регіональних влад Миколаївщину відвідала делегація з Естонії (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube