Site icon inshe.tv

М’яке покарання: суд заборонив 60-річному прибічнику «руського міру» в Миколаєві займати посади в органах державної влади та ОМС

М'яке покарання: суд заборонив 60-річному прибічнику «руського міру» в Миколаєві займати посади в органах державної влади та ОМС 1

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком постановлено вирок 60-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-1 КК України.

Про це повідомили в пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва, передає Інше ТВ.

Судом встановлено, що, використовуючи соціальну мережу «Facebook», обвинувачений, в тому числі в особистому листуванні, висловлював судження, що містять ознаки виправдування та визнання правомірною збройну агресію проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України, дискредитації дій представників Збройних сил України.

Обвинувачений провину у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.111-1 КК України, заперечував, зазначав, що є патріотом своєї країни та засуджує збройну агресію рф. Зауважив, що публікації, про які йдеться в матеріалах кримінального провадження, він не виставляв, а лише робив репости.

За результатами розгляду суд дійшов висновку про доведеність у діях обвинуваченого вини, що підтверджується висновками експертиз, іншими дослідженими під час судового слідства письмовими доказами.

За такого, суд постановив визнати останнього винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.111-1 КК України, та призначив йому покарання, в межах санкції зазначеної норми Закону, у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах держаної влади, місцевого самоврядування України та органах, що надають публічні послуги строком на десять років.

Довідково: санкція ч.1 ст.111-1 КК України – публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України або публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та/або окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України, передбачає покарання у виді позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині виявили чергового адепта «руського міру» (ФОТО)

Exit mobile version