В Миколаєві визначились з місцем розташування меморіального комплексу на честь героїв російсько-української війни


15:2716.04.2023

Міська влада хоче створити меморіальний комплекс на честь героїв російсько-української війни на Херсонському шосе.

Про це в програмі «Діалог» ТРК «МАРТ» розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

«Якщо ми кажемо про Меморіальний комплекс, ми бачимо місце створення цього меморіального комплексу в районі вулиці Херсонське шосе (там, де є білий паркан). Також ви знаєте мою позицію щодо зруйнованого пам’ятника Скорботної матері (його підірвали невідомі 2 листопада 2022 року – прим.ред.), який також знаходиться на Херсонському шосе, тому місце це треба зробити меморіальним комплексом, знаючи, що там знаходяться братські могили військовослужбовців, які захищали нашу державу у Другій світовій війні. Тому ми хочемо зробити головний (меморіальний) комплекс саме в цьому місці, а на кожному кладовищі окремі (військові – прим.ред.) сектори», – сказав мер.

Наразі такі військові сектори створюються на кладовищах в Матвіївці, Корабельному районі і Балабанівці. І міська влада планує їх впорядкувати – щоб могили загиблих героїв виглядали однаково.

«Ми хотіли б, щоб ці могили – як у інших містах України – мали однотипний вигляд, щоб видно було, що герой тут захоронений. Ми знаємо, що не у всіх є гроші на створення базових пам’ятників, тому ця програма в місті також діє. На території міста Миколаєва ми хочемо зробити однотипні ці надгробки, щоб вони були красивими, і власне на території цих кладовищ, в цих секторах, установлювати ці надгробки, щоб людям було можливо пройтись, подивитись на цих людей, які сьогодні віддали найдорожче, що в них є, – їх життя, – для захисту міста Миколаєва. Ми зараз розпочали цю роботу. Зазвичай, людей захоронюють там, де бажають їх родичі. Але після 24 лютого 2022 року кількість загиблих збільшилась в рази, ніж це було з 2014-го, і звичайно, ці військові сектори збільшуються, і нам потрібно думати на майбутнє, як це буде виглядати», – зауважив мер.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube