На Миколаївщині до Дня довкілля висадили саджанці горіха волоського, які було евакуйовано з Херсонської області (ФОТО)


09:3816.04.2023

Для порятунку саджанців об’єднали зусилля працівники Південного офісу ДП «Ліси України», Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, Південного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.

Про це повідомили в Південному лісовому офісі, передає Інше ТВ.

Напередодні саджанці було вивезено з районів Херсонщини, які постійно потерпають від обстрілів. Тепер вони ростимуть на Миколаївщині на території філії «Вознесенське лісове господарство. Тут до Дня довкілля 2000 саджанців було висаджено на площі 4 гектари.

Горіх порівняно невимогливий до умов зростання, що дозволяє успішно вирощувати його на відносно бідних і еродованих землях. Засадження не заліснених ділянок горіхом має позитивний вплив на екосистему. З віком бічні корені сильно товщають, а радіус їх поширення іноді досягає більше 20 м. Дерево волоського горіха добре закріплює зсувні ділянки, захищає ґрунти від ерозії. Крім всього, сам горіх стане природнім прикормом для лісових мешканців в холодну пору року, а в степу крона горіху захистить тварин від спеки.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині побували телевізійники-документалісти, які працюють над фільмом про вплив війни на стан довкілля (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube