Депутати Миколаївської міськради перерозподілили майже 1 млрд.грн. вільних залишків – 600 млн.грн. виділено Департаменту ЖКГ


15:4913.04.2023

Сьогодні, 13 квітня, на пленарному засіданні сесії Миколаївської міськради депутати розглянули проект рішення Про внесення змін до рішення міської ради від 22.11.2022 № 15/11 «Про бюджет Миколаївської міської територіальної громади на 2023 рік».

Прийняти рішення вдалося тільки після кількох переголосувань, бо депутати не брали участі в онлайн-голосуванні.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Проєктом рішення пропонувалось збільшити видатки бюджету Миколаївської міської територіальної громади на 2023 рік на загальну суму 999 992 215 грн.

Зокрема, пропонувалось збільшити бюджетні призначення наступним головним розпорядникам коштів бюджету:

виконавчий комітет Миколаївської міської ради – на 62,77 млн. грн;

управління освіти Миколаївської міської ради – на 90 млн. грн;

управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради – на 26,5 млн. грн.;

департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради – на 21,63 млн. грн;

управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради – на 5,3 млн. грн.;

управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради – на 6 992 215 грн;

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради – на 600 млн. грн.;

департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради – на 8 млн. грн;

управління капітального будівництва Миколаївської міської ради – на 21,8 млн. грн.;

управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради – на 44,9 млн. грн.;

управління комунального майна Миколаївської міської ради – на 150 тис. грн;

департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради – на 967 тис. грн;

управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради – на 983 тіс. грн;

адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради – на 27,5 млн. грн;

адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради – на 27,5 млн. грн;

адміністрація Інгульського району Миколаївської міської ради – на 27,5 млн. грн;

адміністрація Центрального району Миколаївської міської ради – на 27,5 млн. грн.

Як повідомив голова бюджетної комісії Федір Панченко, в запропонований проект рішення треба внести певні правки. За його словами, пройшли певні перемовини, які очолював Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, з Миколаївською районною радою щодо отримання певної нерухомості в міську комунальну власність і передачі субвенції з бюджету міста до бюджету району. Але документи було узгоджено, коли вже проект рішення був підготовлений. Тому зараз, при розгляді проекту рішення, пропонується внести правку – зняти 2 млн.грн. зі статті витрат на компенсацію проїзду в транспорті пільгових категорій населення та направити їх в якості субвенції Миколаївській районній раді.

Мер Олександр Сєнкевич тако дав пояснення. Він нагадав, що на території школи №60 внаслідок російського обстрілу було зруйновано один з учбових корпусів і будівля райради. «Ми вийшли з пропозицією, щоб передати це у власність міста Миколаєва, всі ці будівлі і споруди, які знаходяться разом з цією школою, для того, щоб при відновленні цієї школи можна було відбудувати нормальний корпус з можливістю облаштування спортивного майданчика, і щоб після підготовки проєктно-кошторисної документації можна було шукати позабюджетні гроші на це. Вони погодились, але сказали, що є проблеми, які потребують рішення, і це питання вийшло на бюджетну комісію, і бюджетна комісія погодила. Ми пропонуємо зняти кошти з лімітів компенсації проїзду (пільгової категорії населення – прим.ред.) на кінець року (листопад-грудень), а потім їх поповнити», – сказав Олександр Сєнкевич.

Ще одну правку до цього проекту рішення запропонував секретар міськради Дмитро Фалько – направити на облаштування систем постачання кисню ЛШМД 5,5 млн.грн., знявши ці кошти з аналогічного пункту витрат по половому будинку №3. На пологовому будинку №3 залишиться 4,2 млн.грн. для початку робіт в цьому році, але цей об’єкт можна буде закінчити в наступному році, зауважив Фалько.

Як і на минулому пленарному засіданні, проблеми виникли при голосуванні – не всі депутати, які зареєструвались для участі на початку засідання, на цей момент були доступні онлайн, були також проблеми технічного плану (депутати скаржились, що на їх планшетах не висвічувалась «голосувалка»). Таким чином, за правку, запропоновану Федором Панченко, голосували тричі, і вона так і не пройшла («за» було 27 депутатів, утримався один), а ось правка, запропонована Дмитром Фальком, пройшла з першого разу («за» було 29 депутатів, утримався один).  

За весь проект рішення зі змінами проголосувало 28 депутатів: «за» – 27, утримався один. Рішення прийнято не було.

Олександр Сєнкевич попросив передати всю інформацію в ЗМІ, щоб всі бачили, хто проти ремонту доріг і т.п., а також озвучив рішення щодо закриття сесії, бо вона надалі немає сенсу.

Депутат Максим Коваленко був обурений поведінкою депутатів, які не беруть участь в онлайн-сесіях, і немає змоги прийняти важливі рішення щодо бюджету, виділити кошти на ремонти будинків, доріг і т.д., і запропонував поставити цей проєкт рішення ще раз на голосування. Підтримали пропозицію Максима Коваленка щодо повторного голосування депутати Дмитро Січко, Зінаїда Моторна, Андрій Кучеренко. І мер поставив це питання знову на голосування.

Цього разу правка Федора Панченка пройшла (29 депутатів висловились “за”), як і проєкт рішення в цілому (зі змінами) – 29 депутатів сказали “так”.

Як повідомляло Інше ТВ, 9 березня депутати Миколаївської міськради розподілили 0,5 млрд.грн.: на квартири для військових і гроші на ПКД для ремонту водопроводу.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube