На мережах Миколаївської ТЕЦ зафіксовано понад 100 поривів. Що вже зробили і пропонують представники МОМ (ФОТО)


09:4729.03.2023

28 березня у Миколаєві з ознайомчим візитом перебували представники Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Голова представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн та регіональний директор Манфред Профазі ознайомилися з поточною ситуацією на ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ”, а також обговорили з міським головою Олександром Сєнкевичем потреби підприємства, що забезпечує теплом 40 відсотків жителів міста.

Про це повідомила пресслужба Миколаївської міської ради, передає Інше ТВ.

Під час робочої зустрічі на базі ТЕЦ Олександр Сєнкевич подякував іноземним партнерам за увагу до нашого міста і допомогу в зміцненні громади.

“Миколаївська ТЕЦ не належить до комунальної власності, однак вона обслуговує значну частину наших жителів, тому міська влада не може оминути увагою проблемні питання роботи цього підприємства. Мережі станції знаходяться в поганому стані. Є побоювання щодо наступного опалювального сезону, оскільки труби дуже зношені, їм вже 50-60 років. За опалювальний період 2022-2023 років зафіксовано понад 100 поривів”, – розповів мер Миколаєва.

Місто разом з урядом Данії надавало допомогу у вигляді труб та засувок для ліквідації аварійних ситуацій і стабільної роботи підприємства. Підтримку не припиняють і досі. Міська влада працює з міжнародними організаціями, щоб до наступної зими вирішити проблемні питання у сфері теплопостачання.

Генеральний директор Миколаївської ТЕЦ Дмитро Мирошниченко розповів про заходи, розроблені для ліквідації наслідків російської агресії, а також негативного впливу на мережі проблем з водопостачанням. Він нагадав, що Миколаївська ТЕЦ розпочала свою роботу ще в 1902 році. Нині станція постачає тепло майже 160 тисячам споживачів: 777 багатоквартирних будинків, 19 лікарень, 87 шкіл і дитсадків. Крім того, стабільне функціонування теплоелектроцентралі критично важливе для забезпечення електроенергією жителів міста та області під час “блекауту”. 

“Є три напрямки, вирішальні для роботи станції, – каже Дмитро Мирошниченко. – Внаслідок російської агресії основним викликом стала відсутність питної води, що використовувалась для технологічних процесів. У співпраці з Міжнародною організацією з міграції нам вже вдалося реалізувати низку заходів, зокрема, дві з шести свердловин на території підприємства допомогла облаштувати саме МОМ”.  

Додатково на підприємстві планують встановити потужну систему очищення води на основі зворотного осмосу. Разом зі свердловинами це дозволить повністю забезпечити технологічний процес та усуне залежність Миколаївської ТЕЦ від сторонніх ресурсів. Тож під час будь-яких кризових ситуацій підприємство зможе забезпечувати містян і теплом, і електроенергією.

Крім вирішення проблеми з водопостачанням, для безперебійної роботи станції необхідно оновити застарілі мережі та насосні системи. Завдяки співпраці з міською владою та МОМ підприємство вже отримало 1,5 км труб різного діаметру, що використовуватимуть для ремонту мереж. При цьому є кілька критичних ділянок, що потребують значних капіталовкладень та залучення підрядників.   

Представники Міжнародної організації з міграції зазначили, що сьогоднішній візит допоможе глибше зрозуміти виклики, які стоять перед Миколаєвом, а також визначитись, яка саме підтримка потрібна від міжурядової організації ООН.  

“ Раді бути поруч і допомагати миколаївцям вистояти у складні часи”, – сказав пан Манфред Профазі. 

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївська ТЕЦ планує капітальний ремонт теплотраси по вул. Маріупольській – каже, що труби «з’їла» солона вода з лиману



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube