Рашисти активізували обстріли акваторії Дніпро-Бузького лиману, – ОК “Південь”


12:3019.03.2023

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня залишається складною, але контрольованою. Ворог намагається посилити тиск вогневими ураженнями в рамках контрбатарейної боротьби та із застосуванням авіації.

Ввечері пара ворожих винищувачів Су-35 нанесли удар двома ракетами типу Х-59 в Бериславському районі Херсонщини. Одну ракету знищено в повітрі, інша влучила в сільськогосподарські угіддя. Без втрат та руйнувань.

Протягом доби тривали обстріли, але їх кількість дещо зменшилась. Якщо раніше фіксувалось понад 90, то наразі – понад 60.

На тлі перегляду та продовження зернової угоди щодо термінів і розширення на Миколаївські порти, окупанти активізували обстріли з мінометів та ствольної артилерії по акваторії Дніпро-Бузького лиману, в напрямку Очакова і Куцурубської громади. з мінометів та ствольної артилерії ворог обстрілював акваторію Очаківської громади.Пошкоджень інфраструктури та людських втрат немає.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами продовжується бойова робота по ретельно вивірених об’єктах і пунктах базування ворога. За її результатами маємо підтвердження про знищення зенітно ракетного комплексу “Стріла-10”, пересувного пункту розвідки і управління, танку Т-62, а також зменшено артилерійську потужність ворога на 2 артустановки.

На деокупованих територіях Миколаївщини та Херсонщини, де тривають стабілізаційні заходи і розмінування, надзвичайно високим є рівень мінної небезпеки. Незважаючи на багаторазові застереження, позначки компетентних органів і роз’яснювальну роботу, внаслідок відхиляння місцевими мешканцями від перевірених маршрутів, виходу на неперевірені території для польових робіт, заготівлі дрів та інш., люди підриваються на вибухових пристроях, отримують важкі поранення. За минулу добу саме так постраждалі 2 особи.

В Чорному морі на бойовому чергуванні вороже корабельне угруповання з 9️⃣ одиниць. Залишаються 2️⃣ надводні ракетоносії, спорядження яких може сягати 1️⃣6️⃣ ракет типу «Калібр». Всі вони маневрують на безпечній відстані від контрольованого Україною берега – понад морських миль, в районі південно-східного узбережжя Криму.

Мінна небезпека на узбережжі і в прибережних водах Чорного моря також зберігається. Будьте пильними і обережними!



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube