Чи готова Миколаївщина до запровадження е-рецепту на всі рецептурні ліки?


22:5317.03.2023

До 31 березня всі аптеки та медичні заклади Миколаївщини мають підготуватися до відпуску рецептурних ліків за е-рецептом.

На сьогодні близько 500 медичних та близько 500 аптечних закладів Миколаївщини вже працюють в електронній системі охорони здоровʼя.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Уже цієї весни відпуск всіх рецептурних засобів в Україні почне здійснюватися за електронним рецептом. Таким способом відповідно до євроінтеграційних процесів забезпечується контроль за відпуском рецептурних ліків в аптеках, а також оптимізується процес призначення ліків, який стає більш прозорим та ефективним.

Для того, керівники медичних та аптечних закладів мають завчасно до 31.03.2023 подбати про підключення до (ЕСОЗ). Це необхідно для того, щоб пацієнт зміг безперешкодно отримати е-рецепт на ліки у будь-якого лікаря та погасити його у будь-якій аптеці.

Виписати е-рецепт зможуть лікарі усіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, або ж лікар-ФОП. І для цього закладу не потрібно укладати договір з НСЗУ.

Зауважимо, в умовах воєнного стану рішення буде впроваджуватися поступово з можливістю використання паперових рецептурних бланків.

Як повідомляло Інше ТВ, з 20 лютого в Миколаєві, маже після річної перерви, з’явилась цілодобова аптека.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube