Ситуація в шкільній освіті Миколаєва: скільки вчителів і учнів поїхали, скільки вже повернулись


13:2015.03.2023

За цей рік повномасштабної російської агресії шкільна освіта Миколаєва понесла певні втрати – коли місто було під постійними обстрілами росіян, частина школярів і вчителів евакуювались.

Чи повернулись діти та просвітяни, про це в програмі «Діалог» ТРК «МАРТ» розповіла начальниця управління освіти Миколаївської міськради Ганна Личко, передає Інше ТВ.

За словами Г.Личко, вчителі виїжджали в евакуацію, але тепер вони поступово повертаються.

«На території міста станом на зараз перебуває вже 64% вчителів, багато хто повернувся. Якщо говорити за інші регіони, там перебуває 23%. За кордоном продовжують перебувати 13%. Ми усвідомлюємо, що не всі вчителі захочуть сюди повертатись. Особливо це стосується вчителів іноземної філології і, можливо, навіть природничо-математичного циклу», – сказала начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко.

За її словами, був і відтік учнів. Якщо до кінця минулого навчального року з миколаївськими закладами освіти залишились всі учні, то на 1 вересня 2022 року кількість учнів зменшилась на 1%. «Якщо ми мали в 2021/2022 навчальному році 46 тисяч учнів, то в 2022/2023 навчальному році ми мали 44,5 тис.учнів», – сказала Ганна Личко.

Найбільша втрати контингенту відчувалась у перших класах. «Нажаль, через воєнний стан до першого класу у нас прийшло мало дітей – аж на 17% менше, це на майже 1200 дітей. Це для нас вагомо, бо зазвичай ми приймали до першого класу десь 4,5 тисячі дітей і трошечки більше. А в цьому навчальному році, 1 вересня минулого року, прийняли всього-навсього 2741 дитину», – сказала начальниця управління освіти ММР.

Однак, за словами Ганни Личко, діти до міста також повертаються. Якщо на початок цього навчального року в місті було 22% дітей шкільного віку, то зараз – вже 38% дітей.

«Ми орієнтуємось на те, що з 1 вересня деякі заклади освіти вийдуть офлайн. Знов ж таки все залежить від без пекової ситуації, інакше ніяк. Деякі заклади не зможуть вийти через відсутність захисного укриття. Загалом, я думаю, що ми будемо від 10 до 15 відсотків мати втрати контингенту. Тому що на сьогоднішній день більшість говорять, що вони повернуться, але будемо реалістами – ближче до серпня буде більш зрозуміла картина, що в кого, і як», – сказала начальниця управління освіти ММР.

Як повідомляло Інше ТВ, Відтік медпрацівників в Миколаївській області з початку російського вторгнення склав 2,5%



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube