Згадати все. Як 59 окрема мотопіхотна бригада ім.Якова Гандзюка навесні 2022 року зупинила ворога на підступах до Миколаєва (ВІДЕО)


23:1713.03.2023

#Україна_тримається_на_наших_плечах – під таким хештегом на фейсбук-сторінці Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з’явився відеосюжет-спогад про бої за Миколаїв, в яких неабияку роль зіграли військовослужбовці 59 ОМПБр ім.Я.Гандзюка.

59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка навесні 2022 року на підступах до Миколаєва зупинила просування ворога, пішла в атаку і відкинула противника практично на 20 кілометрів від міста. Згодом розпочалася літня “епопея”.

“Від нас вимагалася активна артилерійська та позиційна робота. Знищення техніки, особового складу, унеможливлення логістики ворога, відрізання противника на Правому березі від мостів через річку Дніпро”, – розповідає Вадим Сухаревський, Герой України, командир 59 ОМПБр імені Якова Гандзюка.

Під час наступальних дій у серпні бійці 59 ОМПБр витягували на себе резерви двох дивізій противника. Бували випадки, коли один танк вів успішний бій із дев’ятьма ворожими Т-72, Т-80 і Т-90.

“Хлопці, які відчули ейфорію, смак перемоги під час успішних проривів чи штурмових дій – є “золотим фондом”, який потрібно буде зберегти та примножити”, – наголошує командувач.

Дивіться сюжет:

Як повідомляло Інше ТВ, Згадати все. Вознесенськ — місто, яке відбило одну з найбільш значущих російських атак (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube