Росіяни на Кінбурнській косі ховають свої РСЗВ поміж будинків місцевих жителів – пресцентр Сил оборони Півдня України


15:2613.03.2023

росіяни намагаються заховатися за мирним населенням і на Кінбурнській косі розташовують свої реактивні системи залпового вогню між дворами місцевих мешканців.

Про це сказала в ефірі телемарафону речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, повідомляє Укрінформ.

“Сьогоднішній вранішній обстріл, який забрав життя двох людей і отримали поранення ще двоє на території Куцурубської громади, серед яких є дитина, це черговий прояв тероризму з боку ворога, тому що вони намагаються заховатися за мирним населенням. Зокрема, на Кінбурнській косі розташовують свої реактивні системи залпового вогню безпосередньо серед місцевих мешканців, просто між дворами для того, щоб ускладнити нашу роботу у відповідь. Але… ми маємо особливі методи впливу на них і відпрацьовуємо наразі так, щоб вони більше не мали такої змоги – підтягувати туди озброєння в тому числі”, – сказала Гуменюк.

Водночас вона зауважила, що поки ворог має суходольний коридор безпосередньо з лівого берега, “він має все ж таки ще гіпотетично основу для того, щоб заміщати ті установки, які ми знищуємо і знов продовжувати обстріл”.

Зважаючи на це, Гуменюк закликала мешканців Очаківської і Куцурубської громад бути дуже обережними і дослухатися до сигналів попередження про артилерійські обстріли в тому числі.

“По Херсонщині також продовжують обстріли, але вони значно зменшилися. Якщо за минулі кілька діб ми фіксували десь 90 обстрілів за добу, то за минулу добу їх значно менше. Їх вже порядку 70. І це говорить про те, що наша робота все ж таки дає результат. Ми продовжуємо відсувати ворога, а по їх поведінці бачимо, що вони маневрують, якомога далі відсуваючи свої сили та резерви на наступні рубежі оборони”, – повідомила речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України.

Як повідомляло Інше ТВ, Двоє загиблих та четверо поранених, серед яких 7-річна дитина, через російський обстріл Куцурубської територіальної громади на Миколаївщині (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube