Миколаївщина через суд хоче повернути 3,6 га земель лісового фонду, які віддали під сільське господарство


14:5113.03.2023

Вознесенська окружна прокуратура Миколаївської області подала позов до господарського суду Миколаївської області в інтересах держави в особі Миколаївської ОДА до ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області, Вознесенської міської ради щодо повернення державі земель лісового фонду загальною площею 3,6 га вартістю 77 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення, передачі їх у власність територіальної громади з порушенням порядку, без згоди Кабінету Міністрів України, незаконно включив до їх складу землі лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Ліси України».

Внаслідок цих незаконних дій землі лісового фонду вибули з постійного користування спеціалізованого державного підприємства та, всупереч прямої заборони на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Однією з передумов зазначених порушень є невжиття органами лісового господарства та державними адміністраціями заходів до оформлення сучасних правовстановлюючих документів на лісові землі та встановлення їх меж в натурі (на місцевості).

Наразі господарським судом Миколаївської області прийнято позов прокурора до розгляду та відкрито провадження у справі.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині в державну власність повернули ще 4 га землі лісового фонду, які були передані під сільське господарство



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube