Агресія росії нанесла «Миколаївелектротрансу» збитків на 141 млн.грн.


20:1811.03.2023

Російськими обстрілами було пошкоджено 32 одиниці транспорту КП “Миколаївелектротранс”, із них п’ять тролейбусів не підлягає відновленню.

Але це не єдині збитки від російської агресії.

Про це в ефірі програми «Діалог» ТРК «МАРТ» розповів директор КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана, передає Інше ТВ.

– Якщо називати прямі та непрямі збитки, ми постраждали на 141 млн.грн. Це те, що ми підрахували, – фізичні, технічні втрати, підрахунки по пасажиропотоку (неотримання прибутку від продажу квитків). Якщо назвати суму технічних втрат – це 46 млн.грн. по техніці. Це 32 одиниці нашого транспорту, які було пошкоджено, в основному це тролейбуси. З них 15 нових тролейбусів «Дніпро», які Миколаїв використовував менше року. П’ять тролейбусів не підлягає відновленню, але це не нові тролейбуси, 2000-х років. Ми відновили всі тролейбуси, окрім оцих п’яти, всі нові тролейбуси зараз курсують на лінії, – сказав Юрій Сметана.

Керівник підприємства уточнив, що тролейбуси відновлювали власними силами, оскільки це не гарантійні випадки. Дуже оперативно спрацювали постачальники зі Львова, які відгукнулись на потреби міста і виготовили нове скло для пошкоджених російськими обстрілами тролейбусів.

Як повідомляло Інше ТВ, на середину листопада 2022 року збитки АТ «Миколаївобленерго» від агресії росії  складали 0,5 млрд грн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube