Кубок світу з фехтування на шаблях в Падуї: миколаївець Юрій Цап – найкращий з українських шаблістів у перший день «TROFEO LUXARDO»


20:3403.03.2023

Сьогодні, 3 березня, були розіграні особисті нагороди Кубка світу з фехтування на шаблях серед чоловіків «Trofeo Luxardo» в італійській Падуї. Найдалі серед представників України вдалося пройти Юрію Цапу.

Про це повідомили в Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

30-річний шабліст з Миколаєва спочатку виграв п’ять з шести боїв у групі, а потім ще два у попередньому турі прямого вибування, зокрема одним ударом вирішальний поєдинок проти Медхата Моатаза з Єгипту (15:14). У першій зустрічі основної сітки проти румуна Александру Змау вихованець Юрія Марченка, поступаючись 5:9, завдав сім ударів поспіль, вийшов вперед 12:9 і перемогу вже не віддав – 15:12.

В 1/16 відігруватися у другій половині зустрічі довелося вже супернику Юрія Цапа – чемпіону світу та Європи в команді Матьяшу Сабо. Поступаючись 7:10, німець зумів відновити статус-кво 11:11, а потім попри відчайдушний супротив українського шабліста все ж вийшов переможцем з їхнього протистояння – 15:12.

Перед тим саме Сабо став на шляху до Топ-32 іншого українського шабліста, наймолодшого у нашій командні – Тимура Терзі. Зауважимо, що для 18-річного одесита це був лише третій старт серед дорослих  на такому рівні й він вдруге зумів пробитися до основної сітки.

Ще один наш спортсмен, який подолав попередній етап, досвідчений Андрій Ягодка склав зброю в 1/32, поступившись дворазовому олімпійському чемпіону у складі команди Кореї Гу Бон Гілю (10:15).

Кубок світу з фехтування на шаблях в Падуї: миколаївець Юрій Цап – найкращий з українських шаблістів у перший день «TROFEO LUXARDO» 1
Кубок світу з фехтування на шаблях в Падуї: миколаївець Юрій Цап – найкращий з українських шаблістів у перший день «TROFEO LUXARDO» 3

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївські фехтувальники Юрій Цап і Аліна Полозюк за версією South Score стали спортсменами 2022 року.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube