Миколаївська міськрада спростувала інформацію прокуратури, що забудовник ЖК «Рив’єра» не сплатив передбачені законом 2 млн.грн. на розвиток інфраструктури Миколаєва (ФОТО)


12:3802.03.2023

Як повідомляло Інше ТВ, Прокуратура через суд хоче домогтись від забудовника сплати майже 2 млн грн на розвиток інфраструктури Миколаєва.

Однак Миколаївська міська рада спростовує інформацію прокуратури – забудовник повністю розрахувався з містом, передає Інше ТВ.

«Управління державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради прийняло в експлуатацію «Другий пусковий комплекс житлової забудови на намивній території (перша черга будівництва 2-го мікрорайону) за адресою: Миколаївська обл., м. Миколаїв, вул. Лазурна, 9, корп. 21 (секції №1, №2), замовники – ТОВ «Компанія «Столиця-Буд», ТОВ «Ривьера ЛТД», ТОВ «Рив’єра-9»,  сертифікат від 26.12.2019 №МК162193601056.

Під час прийняття в експлуатацію замовники будівництва в акті готовності об’єкта зазначили підставу для звільнення їх від сплати пайового внеску, а саме пп.6, п.4, ст.40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Рішення Миколаївської міської ради № 47/32 від 24.06.2010 «Про надання згоди на прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Миколаєва будівлі дитячого навчального закладу»; лист Управління з використання та розвитку комунальної власності Миколаївської міської ради №1602/07.01.10 від 02.09.2011 «Про прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Миколаєва нежитлової будівлі дитячого навчального закладу».

Ще у 2005 році з Миколаївської міською радою був укладений інвестиційний контракт про будівництво житлового масиву «Ліски-2» у м. Миколаєві № 36/01 зі змінами. В рахунок виконання інвестиційних зобов’язань замовник будівництва за вище вказаним договором до комунальної власності передав, а Миколаївська міська рада прийняла дошкільний навчальний заклад №143.

Вищевказану передачу майна було зафіксовано рішенням Миколаївської міської ради № 47/32 від 24.06.2010 «Про надання згоди на прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Миколаєва будівлі дитячого навчального закладу».

Вказаний вище інвестиційний контракт про будівництво житлового масиву «Ліски-2» у м. Миколаєві № 36/01 від 29.04.2005 року та Додаткова угода № 1 про зміну Інвестиційного контракту не були визнані недійсними або нікчемними, а тому контракт був обов’язковим для виконання сторонами договору. 

Підсумком зазначеного є те, що громада міста отримала дошкільний заклад в рахунок не сплаченого грошима пайового внеску. Дійсні домовленості були зафіксовані контрактом у 2005 року та затверджені рішенням міської ради в 2010 році. Про зазначені факти було добре відомо Окружній прокуратурі міста Миколаєва, також органу направлялися вищезазначені копії документів з відповідними поясненнями. 

Вищевказаний садочок був відремонтований та до початку повномасштабної агресії працював, приймаючи у своїх стінах дітей.

Таким чином, інформація про не залучення ЖК «Рив’єра» до розвитку інфраструктури міста є неправдивою.

За нагоди, повідомляємо, що вже під час прийняття об’єкта ЖК «Рив’єра» у 2020 році пайовий внесок був сплачений шляхом перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок міської ради в розмірі 1 896 644 гривень», – підкреслюється в повідомленні міськради.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube