Згадати все. Рік тому відстояли Баштанку на Миколаївщині (ФОТО, ВІДЕО)


13:5701.03.2023

Сьогодні, 1 березня, в Баштанці Миколаївської області згадували події річної давнини, коли вдалося відстояти місто та вигнати окупантів.

Про це написав у соцмережах Баштанський міський голова Олександр Береговий, передає Інше ТВ.

«Дорогі баштанці, рівно рік тому наша громада вписала своє героїчне ім’я у протистоянні з російськими загарбниками у захисті всієї України.

1-го березня 2022 року наші селяни голіруч виходили зупиняти колону ворожої техніки на підступах до Баштанки. Того весняного дня десятки добровольців, серед яких фермери, комунальники, підприємці, працівники міськради та інші небайдужі люди стали на захист рідного міста. Сьогодні ми відзначаємо річницю, коли нам вдалося відстояти свою громаду, дати відсіч ворогу, а також затримати його наступ вглиб України!

Я дякую всім, хто тоді проявив відвагу і пішов на барикади захищати наш рідний край. Дякую тим мешканцям Нового Буга і Казанки, які стали з нами пліч-о-пліч битися з окупантами. Ми ніколи не забудемо оборонців, які того дня героїчно пали у бою. Рік тому про відважну Баштанку дізналася вся Україна і навіть за її межами», – зокрема, написав Олександр Береговий і оприлюднив фото.

Нагадаємо, рік тому в Баштанці був запеклий бій з окупантами, який завершився нашою перемогою.

На жаль, 1 березня під час оборони Баштанки загинув керівник приватно-орендного підприємства «Лан» Віктор Литвиненко з Нового Бугу.

Як повідомляло Інше ТВ, 1 березня 2022 року у Баштанці на Миколаївщині місцеві жителі відбили в окупантів два БТР для своєї тероборони, під Баштанкою фермери спалили самохідний ЗРПК “Панцир-С” (ФОТО, ВІДЕО).

Потім стало відомо, що Баштанська тероборона захопила вже третій суперсучасний ПЗРК “Панцир-С1” (ВІДЕО).

Додамо, що 1 та 2 березня 2022 року співробітники поліції разом із представниками територіальної оборони у Баштанському районі затримали 28 військових РФ. Усі вони брали участь у бойових діях проти Збройних Сил України 1 березня 2022 року у м. Баштанка Миколаївської області.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube