Одна – з Миколаївщини. Виноробні компанії України візьмуть участь у міжнародній виставці ProWein


15:3001.03.2023

На найбільшій міжнародній виставці вин та алкогольних напоїв ProWein у Дюссельдорфі, 19-21 березня 2023 року, 10 українських виноробів представлять свою продукцію під брендом Wines of Ukraine. Про це інформує Асоціація крафтових виноробів України. 

Українські вина вже неодноразово брали участь у ProWein. Але вперше Асоціація крафтових виноробів України, котра є ініціатором створення бренду Wines of Ukraine, представить відвідувачам виставки більш широку перспективу українського виноробства.

Участь українських виноробів на міжнародній виставці організовує Асоціація крафтових виноробів України за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” за сприяння Генерального консульства України у м. Дюссельдорф, Німеччина.

На стенді Wines of Ukraine на ProWein будуть представлені 10 виноробних компаній:

  • Beykush Winery (Миколаївщина)
  • Father’s Wine VВ (Тернопільщина)
  • Виноробня князя Трубецького (Prince Trubetskoi Winery) (Херсонщина)
  • Chateau Chizay (Закарпаття)
  • Stakhovsky Wines (Закарпаття)
  • Крафтова виноробня Biologist (Київщина)
  • Виноробня Колоніст (Одещина / Південна Бессарабія)
  • Villa Tinta (Одещина / Південна Бессарабія)
  • My Wine by Eduard Gorodetsky (Одещина)
  • 46 Parallel Wine Group (Одещина).

“Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України” підтримує участь 10 українських виноробів у міжнародній виставці ProWein, що сприятиме розвитку експорту та виходу українських виробників на міжнародний ринок”, — коментує Олеся Залуська, керівник Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”.

Асоціація крафтових виноробів України була створена у 2021 році. Її задачі — координація та розвиток української виноробної галузі, підвищення конкурентоспроможності українських вин на міжнародному рівні та просування бренду Wines of Ukraine. В умовах війни Асоціація також приділяє значну увагу відновленню зруйнованих виноробень та розмінуванню виноградників на територіях, звільнених від російської окупації. Наразі до Асоціації входять 72 виробні.

Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України” підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube