Для портів Миколаєва слід впровадити залізничний спецтариф


19:4728.02.2023

Миколаївські порти потребують запровадження спеціального тарифу на залізничні перевезення.

Про це заявила Українська зернова асоціація, передає АгроПортал.

«Поки ми боремося за вільне судноплавство в Чорному морі та можливість розблокування Миколаївського морського порту для експорту зерна зокрема, потужності портів у Миколаєві можуть бути використані в якості сухого порту для перезавантаження зерна з автотранспорту на залізницю з подальшою доставкою до морських портів Великої Одеси та дунайських портів», — зазначають аналітики.

В УЗА зазначили, що українські компанії вже мають такий досвід. Завдяки цьому збережені робочі місця. 

«Окрім того, за підрахунками фахівців, 1 млн т переведених вантажів з автодоріг на залізницю означає близько 1 млрд грн економії коштів дорожнього фонду», — додали в УЗА.

Втім, за словами заступника генерального директора «НІБУЛОН» Михайла Різака, у січні був переглянутий план формування поїздів із Миколаєва, вартість перевезень зросла на 350 грн на тонні, і сухий порт із перевантаження та відправкою зерна далі залізницею перестав бути конкурентним для автотранспорту.

«Тож перегляд рішень щодо тарифів та плану формування поїздів з Миколаєва варто розглянути, щоб зберегти робочі місця в Миколаєві та зекономити кошти дорожнього фонду», — підкреслюють в УЗА.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube