На Миколаївщині побувала знімальна група фільму «Дівія», який розповість про непоправну шкоду окупаційних російських військ українській землі (ФОТО, ВІДЕО)


12:5219.02.2023

Миколаївську область відвідала знімальна група фільму «Дівія», над яким працюють українські документалісти.

Мета – зафіксувати та поширити в світі інформацію про вплив військових дій на природу та наслідки цього впливу для суспільства.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу, передає Інше ТВ.

Згідно повідомлення, фахівці інспекції разом з документалістами відвідали звільнені від окупації території Миколаївщини та надали необхідну інформацію.

Додамо, що тізер документального фільму Дмитра Грешка «Дівія» був представлений місяць тому. Зйомки тизеру відбулись на території Київської, Донецької та Харківської областях, які сильно постраждали після повномасштабного вторгнення росіян в Україну, та були деокуповані.

Розробка проєкту фільму «Дівія» розпочалась у 2021 році, і на той час ідеєю фільму був вплив українського суспільства та індустріалізації на природу. Але після 24 лютого 2022 року автори вирішили сконцентруватися на дослідженні непоправної шкоди, яку приносять окупаційні російські війська українській землі.

Документальний фільм розкриє катастрофічний вплив російської агресії на екологічний стан природи України. Це подорож від гармонійного життя природи, до вогняного вихора війни, що випалює землю, ліси та все живе. З настанням весни природа відновлюється та несе нове життя серед тварин, незважаючи на невиправні руйнування. Але безмежний масштаб трагедії не дає надію на швидке відновлення природи та очищення її від залишків війни.

Фільм створюється завдяки фінансовій підтримці стипендійної програми FILM BOOST спільно з Deutsche Filmakademie та Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA та грантовій програмі розробки сценаріїв від Української Кіноакадемії у співпраці з Netflix.

Як повідомляло Інше ТВ, Пошкодження будівель Миколаївської міської дитячої лікарні №2 російськими обстрілами завдало збитків довкіллю на 172,9 млн грн



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube