Вчора на Миколаївщині під час випасу худоби на російській міні-пелюстці підірвався чоловік (ФОТО)


15:5717.02.2023

Вчора, 16 лютого, в одному із населених пунктів Березнегуватської територіальної громади Баштанського району чоловік випасав худобу, не побачив та наступив на вибухонебезпечний предмет, орієнтовно міну-пелюстку.

Постраждалий отримав міно-вибухову травму та був госпіталізований до лікувального закладу.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Як зазначають рятувальники, розмір даної міни складає всього лише близько 12 см. Вона сірого кольору або “хакі”, тож і виявити її в полі або на ґрунтовій дорозі вкрай важко.

Рятувальники Миколаївщини, які щоденно працюють над розміновуванням звільнених від російських окупантів територій, зауважують, що майже усі поля, де ступала нога росіянина, є замінованими. Тут часто зустрічаються протипіхотні і протитанкові міни, ручні гранати, касетні боєприпаси тощо. Важливим є те, що майже всі вони знаходяться у режимі бойового взведення та з невстановлених причин до цих пір не взірвались. Такі боєприпаси не підлягають транспортуванню, тож і знешкоджуються на місці виявлення. А у випадках, якщо хтось їх не помітив під “ковдрою” сухостою, яким зазвичай вони вкриті, — це травмування, а іноді й загибель.

Зараз у Баштанському та Миколаївському районах кожна місцевість є потенційно небезпечною, тож і поводити себе слід вкрай обережно. Звертайте увагу на маркування, яке встановлюють піротехніки, коли виявляють потенційно забруднену територію, не ходіть туди, де ще не проведено обстеження та розмінування, в жодному разі не підіймайте та не намагайтесь самостійно знешкодити знайдений вибухонебезпечний предмет. Навчайте правилам мінної безпеки ваших дітей. У разі виявлення будь-якої підозрілої знахідки телефонуйте на спецлінію 101 або 102.

Як повідомляло Інше ТВ, 10 лютого водій автомобілю «Миколаївобленерго», який напередодні підірвався у Снігурівській ОТГ, помер в лікарні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube