На Миколаївщині через суд вимагають повернути державі 14 га землі НПП «Бузький Гард», які Держгеокадастр передав у приватну власність


11:4117.02.2023

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області подала до суду позов в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації про витребування земель природно-заповідного фонду загальною площею 14 га вартістю 148 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області, всупереч вимогам діючого природоохоронного законодавства, незаконно передало у власність громадян сім земельних ділянок площею 2 га кожна в межах Національного природного парку «Бузький Гард» для ведення особистого селянського господарства.

Внаслідок цих незаконних дій особливо цінні землі природно-заповідного фонду загальною площею 14 га вибули з державної власності та були передані у приватну власність громадян під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Наразі судом відкрито провадження у справі, її розгляд триває.

Довідково: Національний природний парк «Бузький Гард» створений відповідно до Указу Президента України 30.04.2009 №279/2009 та має площу 6 138,13 га. Парк відповідно до вказаного указу отримав статус території природно-заповідного фонду загальнодержавного значення та є об’єктом Смарагдової мережі Європи.

Як повідомляло Інше ТВ, Бузький Гард під загрозою через просування проєкту щодо завершення будівництва Ташлицької електростанції на Миколаївщині



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube