На Миколаївщині горять житлові будинки та очерет – його підпалюють навмисно (ФОТО)


09:3514.02.2023

Вчора, 13 лютого, підрозділи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області ліквідували 11 пожеж, 5 з яких в житловому секторі, 5 в природних екосистемах, ще 1 епізод — горів металевий вагончик.

Так, вранці о 06:50 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що по вул. 1 Слобідській м. Миколаєва загорівся двоповерховий житловий будинок. На місце направлено відділення 3 державної пожежно-рятувальної частини та чергову зміну оперативно-координаційного центру. Завдяки своєчасно вжитим заходам рятувальникам вдалось вберегти будинок від повного знищення. О 08:46 пожежу ліквідовано на площі 30 кв. м, попередня причина її виникнення — коротке замикання електропроводки.

О 13:22 на пункт зв’язку 7 ДПРЧ надійшло повідомлення про те, що по вул. Вишневій с. Шляхове Баштанської ТГ Баштанського району на території приватного домоволодіння загорілась господарча споруда, сіно та солома. Черговий караул підрозділу не допустив перекидання вогню на поруч розташований житловий будинок. О 14:45 пожежу ліквідовано на площі 80 кв. м, її причина встановлюється.

О 15:44 рятувальників сповістили про те, що по вул. Франка м. Вознесенськ загорівся житловий будинок. На місце виїхав черговий караул 12 ДПРЧ. По прибуттю проведено розвідку та виявлено тіло загиблого чоловіка, 1961 р.н. О 16:20 вогнеборці ліквідували пожежу на площі 30 кв. м, причина її виникнення наразі встановлюється.

О 16:20 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про займання в квартирі на шостому поверсі дванадцятиповерхового житлового будинку по проспекту Центральному м. Миколаєва. На місце виїхали відділення 3 ДПРЧ. О 16:27 пожежу ліквідовано на незначній площі, попередня причина її виникнення — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладів.

Вже надвечір, о 20:30 рятувальників сповістили про загоряння в житловому будинку по вул. Торговій с. Семенівка Благодатненської ТГ Первомайського району. На місце направлено відділення 6 ДПРЧ, також залучено відділення пожежної охорони ПрАТ “Оберіг”. О 21:14 пожежу ліквідовано на площі 2 кв. м, її спричинило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Вдень, рятувальники 12 ДПРЧ гасили металевий вагончик по вул. Київській м. Вознесенськ. Інформація про загоряння надійшла о 10:40. Силами вогнеборців пожежу ліквідовано о 10:56 на площі 5 кв. м, причина встановлюється.

Стосовно пожеж в природних екосистемах слід зазначити, що їх кількість вже декілька днів поспіль зростає. Щодня реєструються випадки навмисного підпалу громадянами очерету. Таких епізодів вчора було 4 — по вул. Рибацькій на території СВТ “Активіст” у м. Миколаєві, по вул. Набережній с. Тернувате Ольшанської ТГ Миколаївського району, вул. Піщаній с. Яструбинове Прибужанської ТГ Вознесенського району (до гасіння залучались вогнеборці місцевої пожежної охорони “Мартинівка”), в с. Острогірське Врадіївської ТГ Первомайського району.

Також, зареєстровано одну пожежу, яка виникла через необережне поводження з вогнем з боку населення. Сталось це на відкритій території у с. Грушівка Первомайської ТГ Первомайського району. Загальна площа, яку пройшов вогонь склала майже 9 га. Загалом від ДСНС на ліквідацію залучались 15 спецавтомобілів та понад 40 вогнеборців.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube