В Снігурівці відновив роботу хлібзавод (ФОТО)


16:0213.02.2023

У Снігурівці після вимушеної перерви в майже 11 місяців відновив роботу хлібзавод. Російські війська розікрали тут обладнання, пошкодили устаткування та лишили після себе уламки. Попри це, після деокупації громади власники повернулися та знову печуть хліб для місцевих жителів.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла директорка Снігурівського хлібзаводу Надія Паламарчук.

Снігурівський хлібзавод не припинив своєї діяльності після оголошення повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Безкоштовно роздавали хліб військовим та місцевим жителям. Співробітники працювали до 17 березня 2022 року.

“До цього ми працювали і під обстрілами, потім, коли зайшли росіяни, зрозуміло, що ніхто вже не працював. На хлібзаводі жили росіяни”, — розповідає директорка підприємства Надія Паламарчук.

Хліб усьому голова. У Снігурівці відновив роботу хлібзавод

Приміщення хлібзаводу після “приходу” окупантів. Фото: Надія Паламарчук

Окупанти вивезли обладнання та автомобілі з заводу, пошкодили підстанцію, зламали меблі та відкрили сейфи.

“Коли ми приїхали на хлібзавод після деокупації, були одні стіни, і ті частково зруйновані. Частина вікон була розбита, обладнання не було”, — говорить Надія Паламарчук.

Власниця підприємства вирішила не дивлячись ні на що відновити діяльність хлібзаводу. Замовили нове обладнання та відремонтували зламане.

“Перше, з чого ми почали, тому що потрібна була електроенергія, зібрали підстанцію. Запустили електроенергію, міняли частину дротів. Замовили пічку, поки спробували, вийшло не одразу. Поки ми це налагоджуємо. Старе обладнання з Миколаєва брали, жаровню купували”, — розповідає власниця підприємства.

Хліб усьому голова. У Снігурівці відновив роботу хлібзавод

Ще одне приміщення хлібзаводу після “приходу” окупантів. Фото: Надія Паламарчук

До повномасштабного вторгнення хлібзавод виробляв 500-800 кілограмів продукції на день. Станом на дев’яте лютого виготовляють близько 100 кілограмів. В асортименті подовий хліб, булочки з маком, повидлом та банановою начинкою, рулети.

Хліб усьому голова. У Снігурівці відновив роботу хлібзавод

Хліб, який випікають на підприємстві. Фото: Надія Паламарчук

З часом планують збільшувати об’єми.

“Хліб усьому голова! Тому, якщо в нас починають працювати хлібзаводи, відновлюють робочі місця, це не багато робочих місць, але це робочі місця і бізнес повертається — це для нас подія”, — говорить начальник міської військової адміністрації Іван Кухта.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube