Гран-прі FIE «Trofeo Inalpi» в Турині: історична «бронза» рапіристки з Миколаєва Аліни Полозюк


19:5212.02.2023

Сьогодні, 12 лютого, у Турині (Італія) представники фехтування на рапірах розіграли медалі Гран-прі FIE «Trofeo Inalpi».

На третю сходинку п’єдесталу за підсумками змагань зійшла українка Аліна Полозюк.

Бронза, яку виборола 20-річна спортсменка з Миколаєва, стала першою нагородою не лише для неї, але й для усієї нашої жіночої рапіри, представницям якої ще не вдавалося потрапляти до числа призерів в особистій першості на турнірах рівня Гран-прі чи Кубка світу.

Про це повідомили в Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

На шляху до цього історичного досягнення підопічна Лариси Павленко та Маргарити Сопінської провела сьогодні чотири переможні поєдинки. Спочатку впоралася з японкою Карін Міявакі. Суперниця змогла відіграти чотири уколи і рахунок з 13:8 став 13:12, але в кінцівці Аліна вистояла – 15:13.

В 1/16, вже сама поступаючись на початку 3:6, Полозюк зуміла перевернути бій і взяла гору над досвідченою німкенею Анною Зауер (15:8) – бронзовою медалісткою останнього чемпіонату Європи в команді та неодноразовою призеркою Кубків світу.

У зустрічі ж за вхід у вісімку миколаївська рапіристка фактично дала урок майстерності француженці Полін Ранв’є. Віцечемпіонка світу в особистій першості (2019) і срібна медалістка Олімпіади в команді (2020) нічого не змогла протиставити представниці України (15:4).

Але на досягнутому Полозюк вирішила не зупинятися й у чвертьфіналі здобула більш ніж впевнену перемогу над олімпійською чемпіонкою Токіо, першим номером світового рейтингу FIE американкою Лі Кіфер. Титулована суперниця від самого початку опинилася у ролі наздоганяючої, й усі її відчайдушні спроби скоротити розрив успіху не приносили (3:1, 7:4, 11:7, 13:8). У підсумку – 15:11 на користь Полозюк, яка таким чином гартувала собі першу в кар’єрі медаль на змаганнях такого рівня.

Зупинити українську рапіристку вдалося лише у півфіналі – чинній чемпіонці світу француженці Ізаорі Тібюс (6:15).

Як повідомляло Інше ТВ, 27 січня миколаївська рапіристка Аліна Полозюк стала чемпіонкою України (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube