В ОК “Південь” пояснили, чому рашисти тримаються за Кінбурн і обстрілюють Очаків


11:0012.02.2023

Російські війська, розташовані на Кінбурнській косі, обстрілюють Очаківський напрямок, аби не дозволити залучити Миколаївщину до зернової угоди. Ротація тут пов’язана з важким морально-психологічним станом ворога.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, коментуючи ситуацію на Кінбурнській косі.

«Якщо розглядати географію Кінбурнської коси півострова, який з’єднаний суходолом з тимчасово окупованою Херсонщиною, ми розуміємо, що основне скупчення військ безпосередньо у корені цього півострова, там, де вони почуваюся більш-менш захищено, віддалено від Сил оборони України. Те, що вони висувають свої певні об’єкти для вогневого ураження, розгортають вогневі позиції на іншому краї Кінбурнської коси ближче до Очакова, це якраз випадки, коли вони точково діють і негайно звідти вшиваються. Тому що розуміють, що у відповідь отримають ураження», – зазначила Гуменюк.

Вона розповіла, що упродовж минулої доби ворог вкотре обстріляв Очаківський напрямок, бив по акваторії, продовжуючи тероризм щодо міжнародних морських транспортних шляхів для того, щоб виключити залучення Миколаївщини до зернової угоди. Крім того, загарбники знищують критичну інфраструктуру, аби позбавити місцеве населення певних зручностей цивілізації.

Коментуючи питання щодо ротації росіян на Кінбурнській косі, Гуменюк зазначила: «Те, що ворог намагається проводити ротацію особового складу – це більше пов’язано з його морально-психологічним станом. Тому що довготривале знаходження там без певних бойових успіхів деморалізує людей».

Сили оборони України з 24 лютого 2022 року до 12 лютого 2023 року ліквідували близько 137 тисяч 780 російських загарбників, і лише за минулу добу – 900 осіб. Також захисники України знищили 3280 російських танків (+13 одиниць), бойових броньованих машин ‒ 6488 (+14), артилерійських систем – 2287 (+17), РСЗВ – 465 (+2), засобів ППО ‒ 234, літаків – 296 (+1), гелікоптерів – 286, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2007 (+10), крилатих ракет ‒ 857, кораблів / катерів ‒ 18, автомобільної техніки та автоцистерн – 5148 (+14), спеціальної техніки ‒ 215 (+1).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube