Миколаївська рапіристка Ольга Калкутіна з подругами по команді здобула командну «бронзу» Кубку світу


09:5806.02.2023

Вчора, 5 лютого, були розіграні командні нагороди Кубка світу з фехтування на рапірах серед юніорок у німецькому місті Єна.

На третю сходинку п’єдесталу за підсумками змагань зійшли Ольга Сопіт, Крістіна Петрова, Ольга Калкутіна та Вікторія Горпенченко. Для останніх двох це перші в кар’єрі медалі на рівні юніорського Кубка світу.

Про це повідомили в Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

Наші дівчата розпочали боротьбу із більш ніж впевненої перемоги в 1/8 над Данією (45:14), а далі взяли гору над Польщею (40:31). Впоратися з італійською командою, у складі якої фехтували переможниця та бронзова медалістка особистого турніру Карлотта Феррарі та Матільде Кальванезе для українок виявилося надскладним завданням (22:45).

Проте у поєдинку за бронзу, кінцівка якого вийшла вкрай драматичною, українські рапіристки свого вже не віддали! Вони від самого початку заволоділи ініціативою у протистоянні з першим номером посіву американками, змушуючи їх себе наздоганяти. Суперницям кілька разів вдавалося зрівняти рахунок і навіть вийти вперед, але більш ніж на один укол ми їх не відпускали.

Крістіні Петровій вдалося виграти передостанній бій у Катеріни Лунг 5:2 і вона передала естафету нашому фінішеру Ользі Сопіт з рахунком 39:37. Найбільш досвідченій у нашій команді спортсменці протистояла вчорашня бронзова медалістка Ріан Леслі. Останній вдалося зрівняти рахунок і навіть вийти вперед 43:41. Але українська рапіристка не здалася, відновила статус-кво і перевела протистояння у додаткову хвилину, яка розтягнулася на цілих сім через проблеми з ногою в опонентки, яка все ж повернулася на доріжку, але за сім секунд, що залишалися на табло, завдати уколу так і не змогла. Тож зустріч завершилася за рівного рахунку перемогою (завдяки пріоритету) для України (43:43).

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївська рапіристка Аліна Полозюк стала чемпіонкою України (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube