Миколаївщина – серед регіонів, де культурна інфраструктура зазнала найбільших втрат і збитків від російських обстрілів


17:1703.02.2023

Станом на 25 січня через російську агресію в Україні постраждав вже 1271 об’єкт культурної інфраструктури, без урахування пам’яток культурної спадщини. Із них майже третина – зруйновані (473 об’єкти).

Разом з тим, за останній місяць загальна чисельність постраждалих об’єктів культурної інфраструктури зросла на 82 одиниці, більша половина з яких (44 одиниці) – це об’єкти на деокупованих територіях Херсонщини, а ще третина – це об’єкти в зонах активних бойових дій Донеччини.

Про це повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики України, передає Інше ТВ.

Загально найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура отримала у Донецькій, Харківській, Київській, Херсонській, Миколаївській, Луганській, Запорізькій та Сумській областях.

Пошкоджень і руйнувань зазнали клубні заклади, бібліотеки, музеї, театри, філармонії, заклади мистецької освіти (мистецькі школи і коледжі) та об’єкти культурної спадщини на території 198 ТГ (13,5%) у Вінницькій (2% ТГ), Дніпропетровській (13%), Донецькій (85%), Житомирській (12%), Закарпатській (2%), Запорізькій (27%), Київській (27%), Луганській (39%), Миколаївській (42%), Одеській (3%), Сумській (41%), Харківській (36%), Херсонської (29%), Хмельницькій (2%), Черкаській (3%), Чернігівській (14%) областях та м. Києві. Впродовж січня 2023 року перелік постраждалих територій збільшився на 7 ТГ.

Додамо, що, за інформацією Миколаївської ОВА, станом на 3 лютого з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 15913 цивільних об’єктів, з яких 190 – це заклади культури.

Як повідомляло Інше ТВ, Вчора на Миколаївщині росіяни знов обстріляли Очаківську та Куцурубську громади



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube