Створено Південний офіс ДП «Ліси України» – туди увійшли Миколаївська, Одеська та Херсонська області


11:4102.02.2023

          У процесі реформування лісової галузі створено 9 регіональних офісів ДП “Ліси України”. Сьогодні до складу єдиного держпідприємства входять 145 філій (лісгоспів). Підприємство отримало господарюючі функції – охорона, захист, лісорозведення, лісовідновлення, заготівля та реалізація деревини.

             Відповідно до функцій, визначено пріоритети ДП “ЛісиУкраїни”. Це збереження та примноження лісів, невиснажливе використання лісових ресурсів, високі показники рентабельності, підтримка армії.

           Південний регіональний офіс входить до ДП «Ліси України» та об’єднує три області – Миколаївську, Одеську та Херсонську. До складу офісу входить вісім філій: Ананьївське лісове господарство, Балтське лісове господарство, Ізмаїльське лісове господарство, Одеське лісове господарство, Вознесенське лісове господарство, Врадіївське лісове господарство, Миколаївське лісове господарство і Баштанське лісове господарство.

             «Ми розпочинаємо роботу в новій структурі в особливих умовах. Загальна кількість лісових насаджень у трьох південних областях – 450 тисяч гектарів, 180 тисяч – на Херсонщині. Насьогодні 90% території лісів у Херсонській області тимчасово окуповано, не маємо можливості створити філії там. Ті вісім , що створено – це у Миколаївській та Одеській областях. Враховуючи кліматичну специфіку півдня і наближеність до лінії фронту, перше, над чим ми працюємо – підготовка до пожежно-небезпечного періоду та відновлення лісового фонду. Хочу також зауважити, що умовою реформи є збереження робочих місць у галузі та рівня податкових надходжень до місцевих бюджетів», – розповів директор Південного офісу Олександр Грицай.

          Лісова галузь в Україні довго залишалась прикладом консервативної системи, яка вимагла оновлення. Сьогодні вже створюється прозоре та комфортне цифрове середовище у лісовій сфері та впроваджуються сучасні технології, в перспективі система управління державними лісами буде повністю діджиталізована.

Нагадаємо, рік назад, напередодні війни, Олександр Грицай був призначений начальником Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства. А перед тим працював у Волинській області.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube