На Миколаївщині двічі лунали вибухи: один чоловік натрапив на боєприпас в лісі, в іншому випадку касетний боєприпас був «привезений» на тенті автівки з Херсонщини


15:5819.01.2023

18 січня на території Миколаївської області зареєстровано дві надзвичайні події, які пов’язані із детонацією вибухонебезпечного предмета.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Так, о 16:20 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що до лікувального закладу із попереднім діагнозом вибухова травма правої верхньої кінцівки госпіталізовано чоловіка 1959 р.н., мешканця с. Трояни Вільнозапорізької територіальної громади Баштанського району. Під час з’ясування обставин стало відомо, що чоловік збирав дрова серед лісових насаджень. Випадково натрапивши на боєприпас, підняв його, чим активував його, і той здетонував, заподіявши шкоду здоров’ю чоловіка.

О 22:50 рятувальників сповістили про те, що в с. Зайчевське Миколаївського району між кабіною та напівпричепом автомобіля DAF стався вибух касетного боєприпасу реактивної системи залпового вогню “Ураган”. Внаслідок події ніхто не постраждав. Як потім стало відомо, вибухонебезпечний предмет потрапив на тент автівки ще у Херсонській області. Водій на транспортному засобі потрапив під обстріл окупантів, боєприпас одразу не здетонував, а пізніше впав та вибухнув.

Піротехнічні підрозділи ДСНС щоденно проводять роботи по приведенню території нашої держави в безпечний стан. Тільки в Миколаївській області виявлено та знищено шляхом контрольованого підриву 8466 боєприпасів з початку війни.

Рятувальники Миколаївщини в черговий раз звертаються до громадян із проханням бути пильними та обережними! Виявити боєприпас можна будь-де. Особливо небезпечними залишаються лісові масиви, водні об’єкти, території ведення активних бойових дій. Уникайте їх відвідування. Якщо ви все ж таки натрапили на вибухонебезпечний предмет, одразу повідомте про це відповідні служби по лінії 101 або 102. Не намагайтесь самостійно його розбирати, переносити, знешкоджувати – це справа лише професіоналів. Бережіть себе та своє життя!

Як повідомляло Інше ТВ, 5 січня в Снігурівській громаді на мінах підірвались дві корови.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube