На ремонті шкільної огорожі привласнив 75 тис.грн. з бюджету: на Миколаївщині в суд пішла справа керівника підприємства з Братського


13:3518.01.2023

Вознесенською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України) та службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомили у Вознесенській окружній прокуратурі Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Слідством встановлено, що керівник підприємства уклав договір підряду з комунальним підприємством про проведення робіт з ремонту огорожі однієї зі шкіл у Братській об’єднаній територіальній громади.

Проте службовець вирішив привласнити бюджетні кошти. Під час складання актів виконаних будівельних робіт, він вніс неправдиві відомості, значно завищивши вартість виконаних робіт.  Зазначене призвело до привласнення понад 75 тис грн, виділених з бюджету на ремонт школи.

Як повідомлялось раніше, окружною прокуратурою у жовтні 2022 року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника комунального підприємства за аналогічними статтями, судовий розгляд справи триває.

Досудове розслідування проводилось відділенням поліції №1 Вознесенського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області.

У разі доведення вини зловмиснику загрожує позбавлення волі від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із можливою конфіскацією майна.

Як повідомляло Інше ТВ, Підрядник з Одеси «нагрів руки» на ремонті дитячого майданчика в Миколаєві – керівника підприємства підозрюють у заволодінні 275 тис грн бюджетних коштів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube