В Миколаєві відкриють офіс Данської ради у справах біженців. Чим планує займатися (ФОТО)


22:0629.12.2022

В Миколаєві відкриють офіс Данської ради у справах біженців.

Про це стало відомо 28 грудня на зустрічі 1-го заступника начальника Миколаївської ОВА Георгія Решетілова, його позаштатного радника Дмитра Тарасенка, заступника начальника Миколаївської ОВА Валентина Гайдаржи з представниками Данської ради у справах біженців/DRC – головою Миколаївського офісу Хуаном Еррерою, головою операційної діяльності Алікс Журну та провідним фахівцем з питань безпеки Артемом Місюрою, повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА.

На зустрічі було презентовано концепцію відкриття офісу в Миколаєві та Миколаївській області для організації ще більшої підтримки регіону та людям.

Представники DRC розповіли, що відтепер вони будуть фізично знаходитись в Миколаєві та найближчим часом набиратимуть у свою команду працівників. На першому етапі це буде 20 людей, далі кількість працівників зросте до 60.

Одним з основних видів діяльності офісу буде гуманітарне розмінування територій. Будуть залучені спеціалісти, яких навчатимуть з даного напряму.

Також офіс займатиметься питанням ремонту пошкоджених та відбудови зруйнованих будівель.

Плюс до всього, на зустрічі були підняті питання фінансової підтримки зі сторони DRC постраждалих родин, комплектування технікою центрів для ВПО, надання комплектів для ремонту зруйнованих будівель, гігієнічних комплектів тощо.

Окрім цього, представники Данської ради у справах біженців/DRC запропонували свою всебічну підтримку Миколаївській ОВА в інших різних напрямах, адже вони співпрацюють з великою кількістю донорів та Урядом Данії.

Попередньо на зустрічі були окреслені першочергові кроки для отримання результатів.

Як повідомляло Інше ТВ, Данія надала Миколаєву 50 систем для очищення води – частина вже встановлена в місті (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube