АРМА не змогло взяти в управління МГЗ – кажуть, замало віддали


15:5828.12.2022

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) заявило, що не змогло взяти в управління Миколаївський глиноземний завод.

В поясненні агентства йдеться, що до АРМА передали тільки корпоративні права підприємства та його акціонерів – компаній “Алюміній України” та “Гуардон Україна”.

Для управління ними необхідна згода власника, заявили в АРМА. Але комунікація з кінцевими бенефіціарними власниками-росіянами може бути розцінена як колабораціонізм, вважають в агентстві.

“️З огляду на це, АРМА звернулось до правоохоронців щодо можливості арешту рухомого та нерухомого майна, яке належить згаданим підприємствам. Нині триває підготовка клопотання про арешт такого майна та його передачу в управління АРМА”, – заявили в агентстві.
Миколаївський глиноземний завод – одне з найбільших у Європі підприємств кольорової металургії. Дерипаска отримав контроль над підприємством на початку 2000‑х.

Безпосередніми власниками заводу є ТОВ “Компанія Алюміній України” (13,9645%) та ТОВ “Гуардон Україна” (86,0355%), які контролюються арубськими фірмами Gandela International та Gordal Holdings. За ними стоїть Дерипаска.

Нагадаємо також: І Миколаївський глиноземний завод, і «Ніка-Тера»: нардепи звернулись до БЕБ та Офісу Генпрокурора, щоб запобігти виведенню активів (ДОКУМЕНТ)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube