Миколаївці Єрофеєнко і Коржовий вперше виграли юніорський чемпіонат України з фехтування на рапірах (ФОТО)


09:0025.12.2022

24 грудня особистими змаганнями стартував юніорський чемпіонат України з фехтування на рапірах, який зібрав понад 80 учасників на доріжках столичного «Олімпійського фахового коледжу імені Івана Піддубного».

Перемогу як серед дівчат, так і серед хлопців святкували вихованці миколаївської школи фехтування.

Максим Коржовой обміняв бронзу попередньої національної першості на золото. Анастасія Єрофеєнко вперше зійшла на п’єдестал юніорського чемпіонату й одразу на найвищу сходинку.

Про це повідомили в Національній федерації фехтування України.

Єрофеєнко, шостий номер посіву за підсумками групового етапу, провела в олімпійці п’ять переможних поєдинків, зокрема фінальний, де їй справжній бій дала новоспечена віцечемпіонка України серед кадеток, вихованка коледжу Мілана Степовик (15:14).

Відзначимо, що один укол вирішив долю й півфінального поєдинку за участю Степовик, в якому вона на пріоритеті здолала Кіру Пронь з Миколаєва (12:11). Третю сходинку з миколаївською рапіристкою розділила, повторивши бронзовий результат попередньої національної першості, Єлизавета Чижикова з ДЮСШ «Армієць», яка у своєму бою за вхід у двійку поступилася Єрофеєнко (9:15).

Максим Коржовой під восьмим номером розпочав боротьбу у турі прямого вибування, де виграв п’ять поєдинків, зокрема фінальний у Андрія Черкашина (15:11), тим самим взявши у киянина реванш за поразку молодшого брата Артема у фіналі кадетського чемпіонату України.

Третю сходинку п’єдесталу розділили бронзовий призер серед кадетів Микита Асташов з Миколаєва та господар доріжки Богдан Лісовий, які у своїх півфіналах поступилися відповідно Черкашину (14:15) та Коржовому (8:15).

Як повідомляло Інше ТВ, Юні рапіристи Миколаєва стали срібними призерами чемпіонату України (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube