Кім розповів про термобаричний боєприпас, який рашисти на Кінбурні сприйняли за тактичну ядерну зброю (ВІДЕО)


18:0919.12.2022

Російські окупанти у своїх соціальних мережах поширили панічні повідомлення про те, що Збройні Сили України нібито застосували на Кінбурнській косі “тактичну ядерну зброю”. Про те, що це було, розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі телеканалу “Еспресо”.

За його словами, заяви окупантів про те, що ЗСУ нібито вдарили по ворожих позиціях на Кінбурнській косі тактичною ядерною зброєю, звучать смішно. Відповідні повідомлення окупантів з’явились 18 грудня.

“Це дійсно смішно. Тому що це 9-кілограмовий термобаричний боєприпас, який там допрацьований. Це звичайний боєприпас, яким працюють військові, скажімо так. Але росіяни настільки не очікували, що це буде з дрону така вага і на таку відстань, то вони цю паніку і підняли. Бо на відео воно виглядає доволі серйозно. Але насправді це розробки наших волонтерів, які допрацювали дещо”, – сказав Кім.

За його словами, зараз волонтери доробляють ще два-три такі боєприпаси – один поїде на Бахмутський напрямок, а інші працюватимуть на півдні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube