Миколаїв отримав шкільний автобус та гуманітарну допомогу з Латвії


17:1516.12.2022

Днями до Миколаєва доставили новий шкільний автобус. Такий подарунок зробили наші друзі з Латвії.

Це один з семи автобусів, які були передані в різні міста України, – розповів секретар міської ради Дмитро Фалько.

Про це повідомили у Миколаївській міській раді, передає Інше ТВ.

Оскільки миколаївські навчальні заклади працюють в режимі онлайн, наразі потреби в перевезень школярів немає. Тому подарований нам транспорт використовуватимуть для потреб спортивних шкіл.

«Наші спортсмени беруть участь у змаганнях, в тому числі й за кордоном. Тому цей автобус ми зможемо використовувати для здійснення міжміських та приміських перевезень юних спортсменів», – зазначив Дмитро Фалько.

Цікаво, що автобус до Миколаєва також доставив гуманітарну вантаж. Йдеться про допомогу для школярів – дитячий одяг, шкільна канцелярія тощо. Все це передадуть діткам з соціально незахищених сімей.

Надання допомоги стало можливим завдяки зусиллям багатьох людей. В першу чергу, це народ Латвійської Республіки. Також до доброї справи долучились Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Латвія Олександр Міщенко, громадська організація “Agendum”.

Окремо висловлюємо подяку уповноваженому із захисту державної мови Тарасу Креміню, який координував процес з боку Миколаєва. Це вже не перша допомога від нашого земляка. Раніше за ініціативи Тараса Креміня Миколаєву передали унікальну каналопромивну машину.

Як повідомляло Інше ТВ, Сім громад Миколаївщини отримали дев’ять шкільних автобусів (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube