Національний музей історії України поповнить експонат з Миколаївщини – російський «бронежилет», який від кулі не захистить (ФОТО)


15:0113.12.2022

При звільненні сіл Миколаївської області воїни 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка натрапили на цікаву знахідку.

В одному із приватних будинків, який був захоплений російськими окупантами, з-поміж інших залишених ворогами речей, були декілька радянських бронежилетів ЖЗЛ-74.

Про це повідомили в бригаді, передає Інше ТВ.

«Цей бронежилет був розроблений у 1974 р. на зміну більш застарілому на той час ЖЗТ-71 М. У його основі використана так звана луската схема розміщення елементів діаметром 50 мм, товщиною у 2 мм, що розташовані у два ряди.

Характеристики «сучасного» російського бронежилету стверджують про надійний захист його власника від удару ножем, заточкою, шилом чи спицею. Серед додаткових характеристик увага акцентується на значному послабленні від ударів каміння, сокири, лома, іншої зброї ударно-дробної дії за рахунок жорсткості всієї конструкції та її частин.

Цей зразок військові бригади передали у колекцію Національного музею історії України.

Морально застаріла зброя та погане забезпечення ворога допомагають нашим захисникам знищити якомога більше окупантів, наближаючи довгоочікувану Перемогу!», – кажуть в 59-й ОМПБр ім.Я.Гандзюка.

Національний музей історії України поповнить експонат з Миколаївщини – російський «бронежилет», який від кулі не захистить (ФОТО) 1
Національний музей історії України поповнить експонат з Миколаївщини – російський «бронежилет», який від кулі не захистить (ФОТО) 3

Як повідомляло Інше ТВ, «Шиються» зі звичайного 5,45 обидві пластини: українські десантники показали трофейний російський бронежилет (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube