В Миколаєві думають над новим змістом і формою загальноміської програми «Людина року. Городянин року»


12:3809.12.2022

Загальноміській програмі «Людина року. Городянин року» бути. Але у неї буде новий зміст і форма, над чим зараз думають в оргкомітеті програми.

Про це йдеться у зверненні оргкомітету Програми до миколаївців, яке оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці голова оргкомітету Володимир Топчий, передає Інше ТВ.

«Війна змінила життя кожного з нас. Миколаївська громада несе непоправні людські втрати. З обличчя міста зникли знакові і важливі для нашої спільної пам’яті будівлі, будинки, пам’ятні місця. Але життя триває. Ми впевнені в Перемозі України в цій страшній війні. Тому сьогодні разом зі всіма городянами працюємо на завтрашній, мирний день.

Більшість членів організаційного комітету програми «Людина року. Городянин року» від 24 лютого не покидала міста. Ми весь цей час були на своїх робочих місцях, зі своїми колективами, зі всіма миколаївцями, які залишилися у рідному місті. Це був наш свідомий вибір і наше бажання. Цими днями ми зібралися, щоби вирішити подальшу долю програми, і поділитися цим з вами.

Рішення одностайне: загальноміській програмі «Людина року. Городянин року» бути. Так, зараз недоречні урочисті церемонії і пишні свята. Війна не закінчена. Попереду зима, яка, ймовірно, стане непростим випробуванням для всіх нас. В місті на разі тільки половина його городян. До того ж ми розуміємо, наскільки протягом останнього року змінилися наші цінності, пріоритети, цілі. Тому і програма має набути нового змісту і форми.

Сьогодні організаційний комітет працює над збором і обробкою інформації, яка надалі дасть нам можливість визначитися з форматом програми. В процесі обговорення і дата її проведення. Незмінним залишається одне: її лауреатами стануть миколаївці, справи яких гідні отримати суспільне визнання.

Ми закликаємо миколаївців поставитися з розумінням і повагою до нашого рішення. Не хотіли б, щоби воно стало предметом суперечливих обговорень і приводом для жорстких дискусій. Нагадаємо, програма – загальноміська. Жодний представник влади або політичних партій до її роботи не має стосунку. Головне: ми живі, ми продовжуємо разом з вами писати літопис нашого славетного міста, вшановувати кращих наших земляків, будувати мирне щасливе майбутнє Миколаєва.

Дякуємо за підтримку. Слава Україні! Слава місту-герою Миколаєву!», – мовиться в повідомленні.

Як повідомляло Інше ТВ, в грудні 2021 року оргкомітет програми «Людина року. Городянин року» прийняв рішення взяти паузу і підвести підсумки за 2021 – 2022 роки, щоб переосмислити рамки Програми та побачити у майбутньому нові та яскраві імена городян.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube