Чекаємо відновлення енергопостачання Херсону, щоб оцінити ступінь розрухи насосної станції водогону Дніпро-Миколаїв, – Сєнкевич (ВІДЕО)


12:5602.12.2022

У міської влади Миколаєва поки немає інформації, наскільки пошкоджена внаслідок російського обстрілу насосна станція водогону Дніпро-Миколаїв.

Про це сьогодні, 2 грудня, на брифінгу в Media Center Ukraine – Ukrinform повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

– Миколаївські служби за 2 тижні ліквідували всі місця порушених росіянами двох труб, які подавали нам воду з річки Дніпро. Хочу нагадати тим, їто не в контекті, – 73 км дві труби діаметром 1400 мм перекачували з річки Дніпро з Херсонської області біля 120 тис.куб.м на добу в місто Миколаїв. Після того, як 12 квітня взірвали ці труби (після звільнення Херсону ми дізналися, що це були 4 окремих місця, де вони підірвали ці труби), ми сьогодні споживаємо воду з річки Південний Буг. Вода є технічною, ми прибираємо всі домішки, але не можемо вирівняти два параметри – м’якість і солоність. Рівень солі сьогодні, до речі, зменшився в зв’язку з тим, що вітер змінився (він тепер дує в сторону моря, а не з моря). На минулому тижні росіяни обстріляли станцію водозабору, і фактично сьогодні це місце, яке повинно перекачувати воду, не є нам доступним, щоб включити цю воду. І головне – сьогодні в Херсоні недостатньо електроенергії для того, щоб запитати Херсон. Як тільки буде електроенергія там, ми зможемо хоча б оцінити ступінь розрухи цієї станції водозабору і зайнятися її відновленням, – сказав Сєнкевич.  

Як повідомляло Інше ТВ, Окупанти обстріляли 2 об’єкти, від яких залежить постачання води в Миколаїв, і бригаду енергетиків – Кім (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube